Home » A10 Zuid dicht: forse hinder Amsterdam; 28 juni – 1 juli 2024

A10 Zuid dicht: forse hinder Amsterdam; 28 juni – 1 juli 2024

A10 Zuid dicht: forse hinder Amsterdam; 28 juni – 1 juli 2024

Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A9 en A2. Houd rekening met extra reistijd, oplopend tot 60 minuten.

De afsluiting van de A10 Zuid, van knooppunt De Nieuwe Meer tot en met de afrit S108 Oud Zuid/Buitenveldert, is nodig voor het ombouwen van een spitstrook naar een permanente rijstrook. Deze aanpassing is vanwege de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer, een van de deelprojecten van Zuidasdok.

Met het ombouwen van de spitsstrook naar een permanente rijstrook verdwijnt ook de vluchtstrook. Daarom wordt tegelijkertijd een extra pechhaven aangelegd.

Omleidingen A10

Verkeer wordt omgeleid via de A4, A9 en A2. Daarnaast zijn er extra omleidingsroutes vanwege de samenloop met de afsluiting van de A12 en A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Zo kan het verkeer op de A4 vanuit het zuiden, in noordelijke richting omrijden via de A5 en A10 Noord.

Ook kan dit verkeer op de A4 via knooppunt De Nieuwe Meer/A10 West richting het noorden rijden. Verkeer vanuit de richting Alkmaar/Haarlem kan via de A5, A10 Noord en A10 Oost richting de A1 en A2 rijden.

Gele borden ter plaatste en informatiepanelen boven de wegen (drips) geven de omleidingsroutes aan.

Persoonlijk reisadvies

We adviseren weggebruikers om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Weggebruikers kunnen een persoonlijk reisadvies vragen aan Ask&GO. Hier kan men zich ook aanmelden voor gratis alerts vooraf, tijdens en na afloop van de werkzaamheden.

Zo kunnen weggebruikers op de hoogte blijven van de actuele hinder, of bijvoorbeeld bij uitloop van de werkzaamheden.

Overige afsluitingen A10 Zuid

Naast de afsluiting in het weekend van 28 juni 2024 zijn er in 2024 nog 7 weekendafsluitingen van de A10 Zuid in 1 richting. Dit vanwege werkzaamheden aan knooppunt De Nieuwe Meer en aan station Amsterdam Zuid. Het gaat om de volgende weekenden:

  • vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli 2024
  • vrijdag 20 tot en met maandag 23 september 2024
  • vrijdag 27 tot en met maandag 30 september 2024
  • vrijdag 4 tot en met maandag 7 oktober 2024
  • vrijdag 29 november tot en met maandag 2 december 2024
  • vrijdag 6 tot en met maandag 9 december 2024
  • vrijdag 13 tot en met maandag 16 december 2024

Meer informatie over de afsluitingen en omleidingsroutes is te vinden op de site van Zuidasdok.

Reconstructie knooppunt De Nieuwe Meer

Een van de onderdelen van Zuidasdok is de vernieuwing van de A10 Zuid voor een veilige en betere doorstroming van het verkeer. Hiervoor wordt de A10 Zuid verbreed van 4 naar 6 rijstroken per rijrichting waarbij doorgaand verkeer gescheiden wordt van het bestemmingsverkeer.

Om dit mogelijk te maken zijn ingrijpende wijzigingen nodig aan knooppunt De Nieuwe Meer. De reconstructie bestaat onder andere uit de aanleg van een nieuwe fly-over van de A10 Zuid naar de A4, extra bruggen over de Schinkel en aanpassen van 14 viaducten.

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer start in de tweede helft van 2024 en wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie TriAX (Besix, Dura Vermeer en Heijmans).

Gezamenlijke aanpak Zuidasdok

Zuidasdok zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijk deel van de Randstad. Zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Ook verbetert de leefbaarheid.

Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam werken in Zuidasdok samen aan de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Meer informatie A10 Zuid

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A10 Zuid: betere bereikbaarheid Amsterdam en noordelijke Randstad. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.