Home » Alles over de Formule 1 in Zandvoort 2024

Alles over de Formule 1 in Zandvoort 2024

Alles over de Formule 1 in Zandvoort 2024

Welke datum Formule 1 Zandvoort 2024?

First things first: de Formule 1 in Zandvoort is dit jaar op 23, 24 en 25 augustus 2024. Dan is het circuit in Zandvoort het epicentrum van de Formule 1. Op zondag 25 augustus 2024 strijdt Max weer om de winst, tegen onder meer Leclerc, Perez en Hamilton.

Kaartjes F1 Zandvoort 2024

Helaas, de reguliere tickets voor de Formule 1 in Zandvoort – via de officiële website DutchGP.com – zijn uitverkocht. Wél kun je nog kaarten voor de F1 in Zandvoort bemachtigen via het officiële Dutch Grand Prix resell platform.

Wil je updates ontvangen over toekomstige ticketverkoop via DutchGP.com voor de races van 2025? Dat kan via de officiële site van de Dutch GP

Programma Dutch GP F1 2024 Zandvoort

Het draait eind augustus natuurlijk niet alléén om de race. Rondom de Formule 1 in Zandvoort is wederom een spectaculair programma vol entertainment opgezet. Zo treden er verschillende DJ’s en artiesten op. Het definitieve programma volgt later!

F1 Grand Prix Zandvoort: auto en parkeren

In voorgaande jaren trok het evenement honderduizenden bezoekers. Daarom raadt de organisatie het ook dit jaar sterk af om met de auto naar het circuit en omliggende entertainment te komen. ‘Bereid je in elk geval wel goed voor op jouw reis naar Zandvoort! Pak de fiets, het ov/de trein of reserveer een stoel in de touringcar’, aldus de organisatie. 

Bereikbaarheid F1 Zandvoort

Dit is wat de gemeente Zandvoort zegt over de bereikbaarheid van Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix van 2024:

  • Zandvoort blijft altijd bereikbaar als inwoner of ondernemer, ook met de auto.
  • Bezoekers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar Zandvoort te komen.
  • De grote parkeergarages en parkeerterreinen zijn vlak voor en tijdens de racedagen niet of zeer beperkt beschikbaar.
  • Verblijf je als bezoeker in deze periode in een hotel, huisje of camping in Zandvoort, dan krijg je via het logiesadres meer informatie over parkeermogelijkheden en een doorlaatbewijs.

Tekst gaat door onder de foto

max verstappen formule 1 grand prix zandvoort race
Max Verstappen (foto: Red Bull Content Pool – Clive Rose/Getty Images)

Bezoekers wordt ook in 2024 weer aangeraden om vooral met de trein, fiets, of ander ov naar de kustplaats te komen. Vanuit Haarlem en Amsterdam rijden er extra treinen naar Zandvoort. Parkeren in Haarlem is wel mogelijk tijden de Grand Prix F1 in Zandvoort. 

Bekijk ook dit artikel over waar je kunt parkeren in Haarlem.

Geen betaald parkeren voor inwoners en ondernemers in Zandvoort

Betaald parkeren wordt in Zandvoort tijdens het evenement tijdelijk uitgezet. Lees hierover meer in onderstaand artikel.

Geen straatparkeren voor bezoekers Formule 1 Dutch GP

Ook worden de parkeerautomaten en parkeren via de mobiele apps afgesloten zodat bezoekers geen gebruik maken van straatparkeren. Lees hier meer over in onderstaand artikel:

Vervoer Formule 1 2024: fiets of ov

Kom je liever met de fiets of het openbaar vervoer naar Zandvoort eind augustus? Dat doe je goed. Vanaf NS-station Zandvoort loop je in een paar minuten naar het circuit. Let op! De fiets pakken vanaf het station is niet toegestaan tijdens het evenement.

Fiets parkeren Formule 1 Zandvoort

Voor fietsers, brommers en scooters zijn meerdere stallingen beschikbaar – gratis en met toezicht. Vanaf deze stallingen is het maximaal nog 15 minuten wandelen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Reserveer vooraf (gratis) je plek voor fiets parkeren of brommer of scooter stallen via deze link.

Meer vragen over vervoer naar de Formule 1 in Zandvoort op 23, 24 of 25 augustus? Lees hier alles over vervoer Dutch GP 2024.

Formule 1 Zandvoort in 2025

Goed nieuws voor de F1-fans die er na de races in augustus nog geen genoeg van kunnen krijgen: de Grand Prix van Nederland in Zandvoort staat ook in 2025 op de Formule 1-kalender. Het contract met het Nederlandse circuit werd eind december 2022 al met twee jaar verlengd.