Home » Amazon brengt eigen gaming service Luna nu ook naar Nederland

Amazon brengt eigen gaming service Luna nu ook naar Nederland

Amazon brengt eigen gaming service Luna nu ook naar Nederland

Amazon heeft zijn cloudgamingdienst ‘Luna’ beschikbaar gemaakt in Nederland. Consumenten kunnen via hun Prime-abbonement gratis games spelen op het platform. Daarnaast geeft een abonnement op de nieuwe service toegang tot een verzameling van allerlei gametitels.

Luna Cloud Gaming werd al in 2022 gelanceerd in Amerika en in de afgelopen twee jaar geleidelijk over de wereld verspreid. Vanaf deze week is het platform nu ook beschikbaar in Nederland, Polen en Oostenrijk. Het platform zal beschikbaar zijn voor IOS en Android-apparaten, pc, een selectie televisies van LG en Samsung en Amazon Fire TV. Mensen die al betalen voor een Amazon Prime-lidmaatschap kunnen op de dienst enkele games gratis spelen, waaronder Fortnite, Fallout New Vegas, Metro Exodus en Overcooked.

Daarnaast is er de mogelijkheid om lid te worden van Luna+. Voor 9,99 euro per maand kunnen leden rond de honderd titels spelen. In tegenstelling tot overeenkomende diensten als Xbox LIVE en Playstation+, bestaat het aanbod bij Luna+ grotendeels uit oudere games. Daarnaast heeft uitgever Ubisoft zijn eigenplek op Luna.

Amazon biedt ook een speciale controller naast de cloudgamingservice aan. Deze is vanaf 26 juni verkrijgbaar voor zeventig euro. De controller zorgt via een wifi-verbinding met de Luna-servers dat eventuele speelvertraging beperkt wordt. Daarnaast werkt de controller ook via usb en bluetooth. Deze controller is echter geen vereiste om te spelen op Luna. Want controllers van andere fabrikanten worden ook ondersteund. Mocht je geen controller in huis hebben of willen kopen kan je via een speciale app je telefoon laten functioneren als controller.