Home » Amber Rustenberg is gekroond tot Miss Nederland 2024 | Happy in Shape

Amber Rustenberg is gekroond tot Miss Nederland 2024 | Happy in Shape

Amber Rustenberg is gekroond tot Miss Nederland 2024 | Happy in Shape

miss nederland 2024


Afgelopen weekend was het tijd voor de grote finale van Miss Nederland 2024. De grote finale vond plaats in Studio21 in Hilversum. Rikkie Kollé, de winnares van vorig jaar, had de eer om haar opvolgster te kronen. De prijs ging uiteindelijk naar de prachtige Amber Rustenberg.


Spectaculaire avond

Het was groot feest gisteren in Studio21 in Hilversum, want de avond stond helemaal in het teken van de Miss Nederland-finale. Naast de tien finalisten die in de spotlight stonden, maakten spectaculaire optredens van onder anderen Jaap Reesema, Carolina Dijkhuizen, PATRICIA, Gaia Aikman en Michel Mulder de avond helemaal compleet.

Na de presentaties van de tien finalistes bleven de Amsterdamse Amber Rustenberg en Sofie Vellinga (23) over, waarna de 26-jarige Amber er met de titel vandoor ging. Met lovende woorden van de jury mocht ze de titel in ontvangst nemen. Volgens de jury is de nieuwe Miss Nederland welbespraakt, authentiek en intelligent. Ook zag de jury dat Amber zelfverzekerd en positief in het leven staat, en haar warme persoonlijkheid straalde ze ook uit op het podium. Prachtig!


Jury

Dit jaar bestond de jury uit fotograaf William Rutten, hoofdredacteur van Grazia Annelies Pijper, presentator Bart Ettekoven, voetbalscheidsrechter Shona Shukrula, Miss Nederland 2022 Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee.

Natuurlijk was ook Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé aanwezig. Zij mocht de sjerp aan haar opvolgster uitreiken en gaf daarna officieel het stokje door toen ze de kroon op Ambers hoofd zette.


Extra bijzonder

Een mooie avond met een ontzettend blije winnares. De finale van Miss Nederland was dit jaar extra bijzonder. Niet alleen werd de nieuwe Miss Nederland bekend gemaakt, maar het was ook het 45-jarig jubileum van hoofdsponsor hannah Skin Improvement – iets wat ook uitbundig gevierd werd met onder meer de lancering van een gloednieuw product: de FlairoSun.