Home » Anthesis Lanceert Opleidingsprogramma Over Duurzaamheid In Het Bedrijfsleven Met WBCSD | Anthesis Nederland

Anthesis Lanceert Opleidingsprogramma Over Duurzaamheid In Het Bedrijfsleven Met WBCSD | Anthesis Nederland

Anthesis Lanceert Opleidingsprogramma Over Duurzaamheid In Het Bedrijfsleven Met WBCSD | Anthesis Nederland

De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), Anthesis Group en ERM hebben gezamenlijk een nieuwe online cursus gelanceerd: “Introduction to Sustainability in Business.” Deze basiscursus is zelfstudie en biedt deelnemers de kennis, mentaliteit en praktische tools om positieve verandering teweeg te brengen, duurzaamheid te bevorderen en het belang hiervan effectief te communiceren binnen hun organisaties en omgeving.

introduction to sustainability in business 768x432 1

Maarten Dirks, directeur digitaal onderwijs bij WBCSD, zegt: “Duurzaamheid is de steilste leercurve van mijn carrière gebleken. Het laat de complexe balans tussen zakelijk succes en milieubewustzijn zien. De ontwikkeling van de online cursus ‘Introduction to Sustainability in Business’ onderstreept het enorme belang van het integreren van duurzame praktijken in alle bedrijfsfuncties. In deze cursus navigeren we gezamenlijk door dit cruciale gebied en bevorderen we een collectief begrip dat niet alleen relevant, maar essentieel is voor de toekomst van elke sector.”

Aan de ontwikkeling van de cursus hebben vertegenwoordigers van 24 organisaties uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de non-profijtsector bijgedragen door hun inzichten en expertise te delen.

Om een duurzame en inclusieve planeet te bereiken waar de mensheid binnen de grenzen van de aarde leeft, is actie van ons allemaal nodig: bedrijven, de samenleving en individuen. Het begrijpen van het belang en de relevantie van duurzaamheid in elke rol is cruciaal voor alle professionals. We zijn verheugd bij te dragen aan de ontwikkeling van deze cursus, en cursisten te empoweren met de kennis, tools en ondersteuning voor gedragsverandering die nodig zijn om duurzame actie mogelijk te maken”

– Bianca Nijhof, Associate Director, Anthesis Group

De sprekers omvatten gerenommeerde hoogleraren Joyeeta Gupta, Johan Rockström en David Nabarro die de nieuwste inzichten delen over de klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit, de toenemende ongelijkheid en de dringende noodzaak om op grote schaal actie te ondernemen. Zij worden vergezeld door experts uit 14 verschillende bedrijven die concrete bedrijfscasusses delen om inspiratie op te wekken voor het verhogen van ambities, het ondernemen van actie en het aanscherpen van de verantwoording rondom duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven.

Deelnemers aan de cursus “Introduction to Sustainability in Business” kunnen verwachten:

  • Een duurzame en inclusieve mindset te ontwikkelen, interculturele competentie te versterken en proactief positieve verandering teweeg te brengen.
  • De wetenschappelijke basis van duurzaamheid te begrijpen, evenals de complexiteit, urgentie en globaliteit ervan, en wat dit betekent voor huidige en toekomstige generaties.
  • De relatie en het belang van duurzaamheid voor bedrijven en de samenleving te ontdekken; inspiratie op te doen uit concrete bedrijfscasusses.
  • Relevante informatie te krijgen met concrete acties, toepasbare tools, praktische aanbevelingen en actuele bronnen om elke organisatie te ondersteunen op hun duurzaamheidsreis.
  • Vaardigheden te versterken in het effectief communiceren van het verhaal en het sturen van zinvolle verandering in de duurzaamheidsreis van een organisatie, door samen te werken met en invloed uit te oefenen op belanghebbenden.

Naast het aanbieden van boeiende content en interactieve toetsingen, biedt de cursus ook een reeks workshop-richtlijnen waarmee cursisten hun eigen follow-up workshops kunnen organiseren om collega’s en andere stakeholders te betrekken bij het omzetten van de leerervaringen in concrete acties.

Bedrijven die lid zijn van de WBCSD hebben de mogelijkheid om de cursus te integreren in hun bestaande Learning Management Systemen (LMS) en samen te werken met de WBCSD Academy om de inhoud aan te passen en aanvullende segmenten toe te voegen die specifiek zijn voor de duurzaamheidsstrategie en -activiteiten van het bedrijf.

De online cursus “Introduction to Sustainability in Business” is hier te vinden.

In addition to providing engaging content and interactive assessments, the course also provides a set of workshop guidelines that empower learners to organise their own follow-on workshops to engage with colleagues and other stakeholders in translating the learnings into concrete action. 

WBCSD member companies have the opportunity to integrate their course into their existing learning management systems, and to work with the WBCSD Academy in customising the content and adding supplementary segments specific to the company’s sustainability strategy and operations.  

Access the Introduction to Sustainability in Business online course here.