Home » Bijzondere NBA-bijnaam Memphis in Oranjezomer onthuld | Soccernews.nl

Bijzondere NBA-bijnaam Memphis in Oranjezomer onthuld | Soccernews.nl

Bijzondere NBA-bijnaam Memphis in Oranjezomer onthuld | Soccernews.nl

Memphis Depay is de afgelopen dagen hét onderwerp van gesprek in de Nederlandse voetbalmedia. Dat allemaal vanwege een witte haarband, die hij tijdens het oefenduel met Canada presenteerde. In De Oranjezomer bespreekt Jack van Gelder de haarband én onthult hij de bijnaam die Memphis’ daardoor kreeg.

Wat is de bijnaam van Memphis Depay?

Een sporter met een haarband. In het voetbal is het zeldzaam, maar in bijvoorbeeld basketbal is de haarband niets vreemds. Jack van Gelder onthult in De Oranjezomer dat Memphis’ bijnaam een link heeft met de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. “Je had indertijd een fantastische basketballer in de NBA, Allen Iverson. Die speelde er ook mee. En Memphis, begreep ik via Nathan Aké, wordt ook zo genoemd in de groep. “, aldus Van Gelder.

“Hij is gewoon een eyecatcher, met alles wat hij doet. Een bijzondere gozer”, vertelt de voormalig sportverslaggever. Op X zijn er meer mensen die een gelijkenis zien tussen AI3 en Memphis. Ook wordt de haarbanddiscussie in het programma nog even besproken. Rutger Castricum kon wel lachen om de mediastorm. “Lekker Nederlands kneuterig, vind ik dat. Vind ik écht leuk, ja. Een soort folklore, dat hoort ook wel echt bij Nederland.”

Ken jij Allen Iverson?


  • Ja, een fenomeen.

  • Nog nooit van gehoord.