Home » BV De Peppel 4 Nederlands kampioen

BV De Peppel 4 Nederlands kampioen

BV De Peppel 4 Nederlands kampioen


SportDINXPERLO – Afgelopen zaterdag 15 juni werd voor Biljartvereniging De Peppel 4 een historische dag. Voor het eerst in het negenjarig bestaan wist namelijk een team de Nederlandse titel in de wacht te slepen. In Oegstgeest wist De Peppel 4 zich na een lange en spannende dag tot overwinnaar te kronen.

De landsfinale in de C4-klasse libre vond dit jaar plaats in Stichting Biljartcentrum Oegstgeest (SBCO). Voor de Dinxperloers van De Peppel 4 betekende dat dat men vroeg uit de veren moest, want er werd om 6.30 uur verzameld bij de bakker in Suderwick om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Eenmaal in het westen aangekomen bleken de andere teams ook al vroeg van de partij. In totaal acht teams uit het gehele land hebben zich na een lang seizoen weten te kwalificeren en moesten zich nog één keer opladen om voor het allerhoogste te gaan: de nationale titel. Er werd gespeeld in twee poules van vier ploegen, waarna de twee nummers 1 in een rechtstreeks duel mochten uitmaken wie zich de allerbeste mocht noemen.
De Peppel 4 was met alle actieve spelers afgereisd naar de andere kant van het land: Huub Dijkmans, Lorenzo Tekaat, Barry Mateman, Ricardo Belling, Rob Overgoor en teamleider Arjan Wolsink kwamen allemaal minimaal één keer in actie.
Vanaf de eerste speelronde werd de goede vorm van het gehele seizoen doorgezet en daarmee deden de Dinxperloërs steeds mee om de eerste plaats in de poule. Echter bleef het wel tot de laatste speelronde spannend, juist omdat enkel de bovenste plek toegang tot de finale betekende. Uiteindelijk werd de spanning in de laatste ronde weerstaan en werd de eerste plek inderdaad met 2 punten verschil binnengehaald. Opvallende prestatie was de schitterende pot van Rob Overgoor, die zijn 39 caramboles in slechts 13 beurten bij elkaar speelde.

Concentratie
Toen de finaleplek binnen bleek, was de blijdschap natuurlijk groot, maar tegelijkertijd moest ook nog één laatste keer de concentratie gevonden worden. Barry, Arjan en Rob speelden de finale en werden daarbij hartstochtelijk gesteund door Ricardo, Huub en Lorenzo. Halverwege de wedstrijden leek het een makkie te worden voor De Peppel, want de voorsprong was bij alle drie groot. Rob wist deze voorsprong vast te houden en als eerste zijn partij binnen te slepen in 23 beurten: 2-0.
De vrouwelijke tegenstanders van zowel Barry als Arjan bleken echter over een enorme veerkracht te beschikken, want zij draaiden de boel in de tweede fase helemaal om. Voor kopman Barry leidde dat tot een nederlaag; ondanks een fraai moyenne van ruim 3 verloor hij in slechts zeventien beurten: tussenstand 2-2. Dat betekende dat de wedstrijd van Arjan beslissend werd. Ook hij zag zijn voorsprong steeds verder slinken en de spanning sloeg duidelijk toe toen een opgelegde bal gemist werd. Gelukkig kreeg Arjan nog een kans en in de 24e en laatste beurt wist hij de laatste drie caramboles wel te maken.

Titel
Na de laatste bal steeg een enorm gejuich op en werd de titel gevierd. De felicitaties werden in ontvangst genomen van de sportieve tegenstanders, arbiters en wedstrijdleiders en na het ontvangen van de medailles en kampioensschaal werd geheel volgens traditie het Wilhelmus afgespeeld.
Deze nationale titel betekent voor de relatief jonge biljarters van De Peppel 4 de ultieme bekroning van een toch al prachtig seizoen. Na een lange terugreis werd dat uiteraard nog even gevierd bij Sportcafé De Peppel.
Ook de clubgenoten van De Peppel 1 speelden deze zaterdag het NK, en wel in de tweede klasse. De tegenstand bleek van uitstekende kwaliteit want helaas bleef de eerste plaats in de poule voor de Dinxperloërs duidelijk buiten bereik. Ben Wolsink, Hans Feukkink en teamleider Benno Vrieze strandden op de derde plaats in de poule en werd daarmee vijfde overall. Al met al kunnen ook zij terugkijken op een enorm geslaagd seizoen 2023/2024.