Home » Celstraffen tot ruim 29 jaar voor gewelddadige roofovervallen Noord-Holland

Celstraffen tot ruim 29 jaar voor gewelddadige roofovervallen Noord-Holland

Celstraffen tot ruim 29 jaar voor gewelddadige roofovervallen Noord-Holland

Tegen V. (31) was een levenslange celstraf geëist, maar daar ging de rechter niet in mee. Zijn kompanen Ruviëni M. (39), Deniz R. (28) en Mark V. (31) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 27, 25 en 20 jaar.

De overige twee verdachten, Dut M. (30) en Martijn G. (28) zijn veroordeeld tot 6,5 jaar cel en drie jaar en negen maanden cel.

‘Absolute buitencategorie’

Bij de reeks overvallen viel één dode en raakten twee slachtoffers levensgevaarlijk gewond door vuurwapengeweld. Het OM noemde de overvallers wat betreft het gebruikte geweld bij een eerdere zitting ‘van de absolute buitencategorie’. De weerloze slachtoffers werden ‘bedreigd, gemarteld, mishandeld, vastgebonden, beroofd en beschoten’.

Bijna alle verdachten hebben ontkend en hoofdzakelijk gezwegen. Alleen Martijn G. (28), die wordt verdacht van betrokkenheid bij één overval, heeft bekend dat hij bij een overval heeft meegedaan. Ook heeft hij belastend verklaard over medeverdachten.

Overvalbende

De zes verdachten maakten deel uit van een bende die verantwoordelijk is voor acht zeer gewelddadige roofovervallen. Glenn V. (31) uit Noord-Scharwoude, wordt gezien als een van de vier kernleden van de groep en wordt verantwoordelijk gehouden voor het vuurwapengeweld. Ruviëni M. (39) uit Rotterdam, Deniz R. (28) uit Obdam en Mark V. (31) uit Opmeer zouden ook tot de kerngroep behoren.

Martijn G. (28) en Dut M. (30) worden verdacht van betrokkenheid bij één overval.