Home » Commissariaat voor de Media presenteert Digital News Report – BM

Commissariaat voor de Media presenteert Digital News Report – BM

Dit rapport geeft inzicht in het nieuwsgebruik van Nederlanders en in de interesse en het vertrouwen in nieuws. Het Commissariaat brengt trends over de jaren in kaart en vergelijkt deze informatie met andere landen. Hoe verhouden wij ons tot bijvoorbeeld België, Noorwegen of de Verenigde Staten? Het Commissariaat voor de Media brengt het Digital News Report voor het zevende jaar op rij uit.

Net als voorgaande jaren lanceert het Commissariaat het rapport met een webinar, op maandagmiddag 17 juni tussen 14.00 en 15.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze link. Deelname is gratis. De middag start met de presentatie van de belangrijkste onderzoeksresultaten. Daarna gaat mediaspecialist Elger van der Wel in gesprek met deskundigen uit het vak over actuele, in het rapport gesignaleerde ontwikkelingen en vraagstukken.

Het programma is als volgt:
Welkom door Elger van der Wel en opening met Amma Asante, voorzitter Commissariaat voor de Media.

Belangrijkste bevindingen uit het Digital News Report 2024 – Presentatie door Jorien Scholtens en Edmund Lauf, onderzoekers Commissariaat voor de Media.

Kansen en mogelijkheden van AI - Interview met Bart Brouwers, hoogleraar Journalistiek en Mediastudies, Rijksuniversiteit Groningen.

Inspelen op nieuwsbehoeften van het publiek - Interview met Rutger Verhoeven (oprichter SmartOcto) en Maarten Fussel (redactiechef Online RTV Utrecht).

Panel over vertrouwen in de journalistiek - Paneldiscussie met Giselle van Cann (hoofdredacteur NOS), Kamran Ullah (algemeen hoofdredacteur De Telegraaf) en Pieter Klok (hoofdredacteur De Volkskrant).

Sneak preview van een nieuw onderzoek naar jongeren - Interview met Karin Schut, onderzoeker Commissariaat voor de Media.

Over het Digital News Report
Het Commissariaat voor de Media werkt sinds 2018 samen met The Reuters Institute for the Study of Journalism en brengt jaarlijks de Nederlandse versie van het Digital News Report uit. Het rapport laat ontwikkelingen zien in het gebruik van nieuws. Dit onderzoek wordt wereldwijd gedaan in maar liefst 47 landen. Het Digital News Report Nederland is een publicatie van het Commissariaat voor de Media.

Bron: CvdM/BM