Home » Dansteam The Greendots Nederlands Kampioen

Dansteam The Greendots Nederlands Kampioen

Dansteam The Greendots Nederlands Kampioen


SportDansteams nemen goud én zilver mee naar Vorden

VORDEN – In de seizoensfinale van de Check It Art-Danscompetitie mochten de Vordense wedstrijdgroepen The Minidots en The Greendots laten zien waar zij het afgelopen dansjaar voor getraind hebben. In het Schaffelaartheater in Barneveld verzamelden diverse finalisten vanuit het het hele land om nog één keer de wedstrijdvloer te betreden.

In de categorie Streetdance/Hiphop 11 t/m 13 jaar mochten de meiden van The Minidots aantreden. De categorie was sterk en de druk was hoog. De meiden konden hier goed mee omgaan en zetten een zeer energieke performance neer. En dit werd beloond door de jury: zij werden tweede en gingen met zilver naar huis! 

Daarna was het tijd voor het oudste team, dat uitkwam in de categorie Showdance 16+. Deze categorie bestond uit maar liefst negen teams, en de meiden van The Greendots hadden dit seizoen nog niet tegen zo’n groot aantal teams moeten strijden. Voor een aantal dames was dit hun laatste wedstrijd met het team; zij gaan studeren verderop in het land en moeten helaas afscheid nemen. Bewust van dit naderende afscheid hebben de meiden alles gegeven op het podium. In een zeer sterk deelnemersveld durfden zij niet te hopen op een podiumplaats, maar de jury dacht daar anders over. The Greendots werden met maar liefst 7 punten voorsprong eerste in hun categorie en mogen daarmee de titel Nederlands Kampioen dragen! Een magische afsluiting voor een bijzonder dansjaar. 

Voor beide teams was deze wedstrijd de laatste van het jaar. Op vrijdag 28 juni worden er audities gehouden voor komend dansseizoen. Wil jij volgend seizoen meedansen met een van deze teams? Neem contact op met de dansafdeling via mail voor meer informatie.


dance@indoorsportvorden.nl