Home » De eerste Samsung Galaxy Watch FE met uitgebreide gezondheidsfuncties

De eerste Samsung Galaxy Watch FE met uitgebreide gezondheidsfuncties

De eerste Samsung Galaxy Watch FE met uitgebreide gezondheidsfuncties

Nog meer gebruikers kunnen nu profiteren van de gezondheidsinzichten en verbonden Galaxy-ervaringen in een stijlvol ontwerp

 

Vandaag kondigt Samsung de lancering van de Galaxy Watch FE[1] aan, waarmee nog meer gebruikers kunnen profiteren van Samsungs uitgebreide gezondheidsfuncties. De Galaxy Watch FE heeft de grensverleggende hardware en de next-level gezondheids- en fitnessmonitoring[2] van de Galaxy Watch. Dit alles in een stijlvol en duurzaam ontwerp. Deze nieuwe smartwatch is perfect voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren met behulp van uitgebreide inzichten.

 

“Samsung wil gezondheids- en fitnessmonitoring voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd beschikbaar maken om hen te helpen hun gezondheid te verbeteren en doelen te behalen,” zegt Junho Park, VP en hoofd van het Galaxy Ecosystem Product Planning Team, Mobile eXperience Business bij Samsung. “Met de nieuwe Galaxy Watch FE krijgen nog meer mensen toegang tot gepersonaliseerde gezondheidsinzichten, wat hen zal motiveren om te werken aan hun gezondheid.”

 

Elke dag gezonder en gemotiveerder

De Galaxy Watch FE is uitgerust met Samsungs geavanceerde BioActive-sensor. 24 uur per dag ontvangen gebruikers gepersonaliseerde en bruikbare tips. Er zijn verschillende slaapfuncties[3], van het monitoren van slaappatronen tot slaapcoaching[4].Ook kunnen gebruikers op meerdere manieren hun hartgezondheid monitoren. Met HR Alert kunnen abnormaal hoge of lage hartslagen worden gedetecteerd en Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN)[5] controleert hartritmes proactief op atriale fibrillatie (Afib). Bovendien kunnen gebruikers hun bloeddruk[6] en ECG monitoren[7].

 

Hardlopers kunnen vanaf hun pols meer dan 100 verschillende trainingen en hun voortgang volgen. Advanced running analysis helpt hen niet alleen bij het analyseren van hun prestaties, maar kan ook inzichten en begeleiding geven om blessures te voorkomen. Met de personalised Heart Rate Zone[8] kunnen gebruikers hun eigen doelen stellen op basis van hun conditie.

 

Galaxy Watch FE houdt mensen ook gemotiveerd om hun gezondheidsdoelen te bereiken. Body Composition[9] biedt uitgebreide lichaams- en fitnessgegevens en gebruikers kunnen bovendien motiverende berichten geven.

 

Verbonden met het Galaxy Ecosystem[10]

Zoals bij elke Galaxy Watch-reeks kan de FE naadloos worden verbonden met andere Samsung Galaxy-apparaten. Met Find My Phone[11] kunnen gebruikers hun telefoon snel en makkelijk terugvinden wanneer de verbinding met hun horloge is verbroken. Met de Camera Controller[12] kan een Samsung-smartphonecamera worden bediend op afstand. Zo kunnen gebruikers vanaf hun pols van foto/video/portret modus wisselen, de hoek wijzigen of inzoomen. De Galaxy Watch FE ondersteunt Google Wallet, een alles-in-één digitale portemonnee waarmee gebruikers op hun smartwatch kunnen shoppen en toegang kunnen krijgen tot identiteitskaarten als een rijbewijs of studentenkaart.

 

Design voor iedereen

De Galaxy Watch FE heeft een grootte van 40mm en een vernieuwde look, gebaseerd op het iconische ontwerp van de Galaxy Watch-reeks. Hij wordt geleverd in drie kleuren – Black, Pink Gold en Silver – en met nieuwe horlogebandjes[13] met een opvallend blauw en oranje stiksel. Er zijn ook verschillende nieuwe wijzerplaten waarmee gebruikers hun horloge kunnen personaliseren en de one-click band maakt het makkelijk om van horlogeband te wisselen. De Galaxy Watch FE is voorzien van Sapphire Crystal-glas, voor extra bescherming tegen krassen.

 

Prijs en beschikbaarheid[14]

De Galaxy Watch FE is vanaf deze zomer wereldwijd verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van €219.

 

Ga voor meer informatie over de Galaxy Watch FE naar: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/global of www.samsung.com/galaxy-watch.

 

  Galaxy Watch FE
Materiaal &

Kleur[15]

Aluminium behuizing

Black, Pink Gold, Silver

Afmetingen[16]
& Gewicht[17]
39,3 x 40,4 x 9,8mm / 26,6g
Weergave 1,2-inch, 396×396, Super AMOLED, Full Color Always On Display
Processor Exynos W920 Dual-Core 1,18GHz
Geheugen & Opslag
1,5GB geheugen + 16GB opslag
Accu[18] (typisch) 247mAh

WPC-gebaseerd draadloos opladen

Besturingssysteem[19] Wear OS Powered by Samsung
Gebruikersinterface One UI 5 Watch
Sensoren Samsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart + Bioelectrical Impedance Analysis), Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor
Connectiviteit LTE[20], Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4+5GHz, NFC, GPS/ Glonass / Beidou /Galileo
Duurzaamheid 5ATM + IP68[21]/ MIL-STD-810 H
Compatibiliteit Android 11.0 of hoger en met meer dan 1,5 GB geheugen[22]

 

[1] De beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de markt, het model en de gekoppelde smartphone. Alle functionaliteiten, kenmerken, specificaties en andere productinformatie in dit document, inclusief maar niet beperkt tot de voordelen, het ontwerp, de prijs, de componenten, de prestaties, de beschikbaarheid en de mogelijkheden van het product, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

[2] Uitsluitend bedoeld voor algemene welzijns- en fitnessdoeleinden. Niet bedoeld voor gebruik bij detectie, diagnose, monitoring of behandeling van een medische aandoening of ziekte. Alle gezondheidsgerelateerde informatie waartoe u toegang krijgt via het apparaat en/of de applicatie mag niet worden gezien als medisch advies. Gebruikers dienen medisch advies in te winnen bij een arts. Bepaalde functies kunnen per markt, provider of gekoppeld apparaat verschillen.

[3] Slaapfuncties zijn uitsluitend bedoeld voor algemene welzijns- en fitnessdoeleinden. De metingen zijn uitsluitend bedoeld voor uw persoonlijke referentie. Raadpleeg een medisch specialist voor advies.

[4] Vereist slaapgegevens van minimaal zeven dagen, inclusief twee vrije dagen.

[5] De IHRN-functie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Beschikbaar op Wear OS-apparaten versie 4.0 of hoger. Niet bedoeld om een melding te geven bij elk onregelmatig ritme dat op AFib kan wijzen, en het ontbreken van een melding is niet bedoeld om aan te geven dat er geen ziekteproces aanwezig is. Het is niet bedoeld voor gebruikers met andere bekende aritmieën. De functies worden ondersteund via de Samsung Health Monitor-app. De beschikbaarheid kan per markt of apparaat verschillen. Vanwege marktbeperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als Software as a Medical Device (SaMD), werkt het alleen op horloges en smartphones die zijn gekocht op de markten waar de dienst momenteel beschikbaar is (de dienst kan echter beperkt zijn wanneer gebruikers naar markten reizen waar geen dienstverlening is). Deze app kan alleen worden gebruikt voor meten vanaf 22 jaar.

[6] De Blood Pressure-functie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Om de nauwkeurigheid te garanderen, moeten gebruikers hun apparaat elke vier weken kalibreren met een traditionele bloeddrukmanchet. De functie Blood Pressure kan geen hypertensie of andere aandoeningen diagnosticeren of tekenen van een hartaanval detecteren. Het is niet bedoeld om traditionele methoden voor diagnose of behandeling door een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te vervangen.

[7] De ECG-functie is alleen in bepaalde markten beschikbaar. Het is niet bedoeld om traditionele diagnose- of behandelingsmethoden te vervangen. De functie is niet bedoeld voor gebruikers met andere aritmieën dan AFib . Gebruikers mogen de uitvoer van het apparaat niet interpreteren of er klinische actie op ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

[8] Om het bereik van elke HR-zone voor hardlopen bij te werken op basis van de cardiopulmonale capaciteiten, dient er meer dan 10 minuten buiten te worden hardgelopen met een constante snelheid van 4 km/u of sneller.

[9] Body Composition mag niet worden gebruikt indien u een geïmplanteerde pacemaker of ander geïmplanteerd medisch apparaat heeft, of als u zwanger bent. De meetresultaten zijn mogelijk niet nauwkeurig als u jonger bent dan 20 jaar. Uitsluitend bedoeld voor algemene welzijns- en fitnessdoeleinden.

[10] De beschikbaarheid van bepaalde apps/functies kan per markt, provider of verbonden apparaat verschillen.

[11] Voor deze functie moet het horloge van de gebruiker worden gekoppeld aan de telefoon en zijn aangemeld bij hetzelfde Samsung-account. De beschikbaarheid kan variëren per markt en aangesloten apparaat.

[12] Camera Controller wordt ondersteund op Galaxy Watch4 en later uitgebrachte Galaxy Watch-modellen, indien ze zijn gekoppeld met de Galaxy S9-serie en hoger. De zoomfunctie van de Camera Controller is beschikbaar op de Samsung Galaxy Watch4-serie en later uitgebrachte Galaxy Watch-modellen die zijn gekoppeld aan een smartphone uit de Galaxy S-serie, Galaxy Note-serie en Galaxy Z-serie met One UI 5.1 of hoger met ondersteuning voor Camera Controller.

[13] Wordt apart verkocht. De beschikbaarheid van horlogebandjes kan per markt of provider verschillen.

[14] De beschikbaarheid kan per markt of provider verschillen. Ondersteunde modellen, kleuren, maten en bandjes kunnen variëren, afhankelijk van de markt of provider.

[15] De beschikbaarheid van kleuren kan per markt verschillen.

[16] Gemeten zonder gezondheidssensoren.

[17] Gemeten zonder bandje.

[18] De werkelijke levensduur van de accu kan variëren, afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.

[19] Wear OS Powered by Samsung werkt op telefoons met de nieuwste versie van Android (met uitzondering van de Go edition en telefoons zonder Google Play Store). Ondersteunde functies kunnen variëren tussen platforms en markten, waarbij de compatibiliteit kan veranderen.

[20] LTE-connectiviteit is alleen beschikbaar op LTE-modellen.

[21] De Galaxy Watch FE is waterbestendig tot een diepte van 50 meter gedurende 10 minuten onder de 5ATM-classificatie. Niet geschikt voor duiken of wateractiviteiten onder hoge druk. Als het apparaat of uw handen nat zijn, moeten ze vóór gebruik grondig worden gedroogd. Galaxy Watch FE biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en zoet water (IP68) tot een maximum van 1,5 meter gedurende maximaal 30 minuten. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie, inclusief onderhouds- en gebruiksinstructies.

[22] Apparaatactivering is alleen beschikbaar nadat er verbinding is gemaakt met een smartphone die Google Mobile Services ondersteunt. Compatibele apparaten kunnen per markt, provider of apparaatmerk verschillen.