Home » De Masters begint vandaag: zo laat starten toppers Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Jon Rahm en Tiger Woods

De Masters begint vandaag: zo laat starten toppers Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Jon Rahm en Tiger Woods

De eerste spelers die afslaan zijn Erik van Rooyen en Jake Knapp. Zij starten als tweetal om 16.30 uur (2,5 uur later dan gepland vanwege hevige regenval). De overige 87 spelers zijn allemaal ingedeeld in drieballen. Het opvallendste trio is zonder twijfel Scottie Scheffler, Rory McIlroy en Xander Schauffele; de nummers één, twee en vijf van de wereldranglijst. Zij slaan af om 19.12 uur.

Titelverdediger Jon Rahm speelt in de flight voor hen (19.00 uur). De Spanjaard speelt samen met Matt Fitzpatrick en Nick Dunlap. Deze groep is de gehele ronde live te volgen via Ziggo Sport Golf. Datzelfde geldt voor de groep die om 19.24 uur afslaat: Viktor Hovland, Wyndham Clark en Cameron Smith. Zij worden aangemerkt als de Featured Groups. Het is op z’n zachtst gezegd opvallend dat Scheffler/McIlroy/Schauffele daar niet toe behoren.

Later op de dag is het de beurt aan Tiger Woods. De vijfvoudig winnaar van de Masters, hij won voor het laatst in 2019, is ingedeeld bij Max Homa en Jason Day. Zij beginnen hun Masters om 21.54 uur. Net als Tommy Fleetwood, Dustin Johnson en Collin Morikawa – zij slaan als laatste af om 22.30 uur – is dat een Featured Group.

Andere kanshebbers, zoals Brooks Koepka, Ludvig Aberg en Brian Harman, spelen ook aan het einde van de dag tijdens de eerste ronde.

Bekijk hier de starttijd van jouw favoriete speler