Home » Demissionair kabinet wil techbedrijven met miljarden euro’s in…

Demissionair kabinet wil techbedrijven met miljarden euro’s in…

Dit meldt de NOS op basis van bronnen. Diverse techbedrijven uit de regio waaronder ASML luidde eerder de noodklok over het ondernemingsklimaat in Nederland. Zij stellen dat diverse wijzigingen de groei en vestiging van bedrijven in Nederland onder druk zet. Het gaat daarbij onder meer om de toegang tot talent; het aantrekken van buitenlandse kenniswerkers wordt door de overheid moeilijker gemaakt.

Infrastructuur, opleidingen en expats

De miljardeninvestering is bedoeld te ondersteuning van techbedrijven. Zo is een half miljard euro beschikbaar voor het verbeteren van infrastructuur, waarbij de focus ligt op snelwegen en spoorverbindingen in de regio Eindhoven. Ook investeert het kabinet 900 miljoen euro voor investeringen in opleidingen in de regio, waarbij het gaat om zowel mbo-, hbo- als universitair niveau.

Daarnaast gaat het demissionair kabinet kritisch kijken naar aangekondigde maatregelen, met als doel de impact op techbedrijven in de regio Eindhoven te verminderen. Denk daarbij onder meer aan een geplande belasting op de aankoop van eigen aandelen. Maar ook aan de afbouw van financiële voordelen voor expats.

Het exacte bedrag aan financiële steun is nog niet zeker; de partijen zijn hierover nog in onderhandeling.