Home » Distelkruisstraat nu Oranjestraat

Distelkruisstraat nu Oranjestraat

Distelkruisstraat nu Oranjestraat

In 1988 werd toenmalige titelhouder Frankrijk al in de kwalificatiefase uitgeschakeld, ten voordele van de Sovjet-Unie. Nederland won uiteindelijk de finale op 25 juni in München, toen de Sovjet-Unie met 2-0 werd verslagen. Het was de eerste en tot dusver enige Europese titel voor Oranje.

“Wij doen dit bij alle EK en WK’s” vertellen moeder en dochter Schalkwijk. “Samen met de buren in de aanloop naar zo’n toernooi halen we alle spullen weer uit de kast. En als het afgelopen is ruimen we het weer netjes op.”

Beide dames hebben zelf geen voetbalervaring. “Kijken doen we des te liever. In onze straat staan de deuren altijd open. Als er dan gescoord word merk je dat goed. We hopen op deze manier toch een soort van steun te kunnen zijn.”

Op de vraag wie zij als finalisten zien komt het logische antwoord “Oranje natuurlijk” maar tegen wie die finale gespeeld gaan worden…..”Geen idee.”

Om de hoek kijken buurtjes toe en zien hoe het Oranje wappert. Bij hen geen uitingen. “Wij hebben ons laten versieren” vertelt buurvrouw met een vette knipoog.

Heeft u als lezer ook zo’n Oranjestraat? Mail ons uw foto’s en verhalen. Stuur dit aan redactie.amsterdamnoord@rodi.nl onder vermelding van EK In de wijk.