Home » Dit is de beste plek om te bezoeken in Nederland – volgens buitenlandse toeristen | Nautique

Dit is de beste plek om te bezoeken in Nederland – volgens buitenlandse toeristen | Nautique

Dit is de beste plek om te bezoeken in Nederland – volgens buitenlandse toeristen | Nautique
Amsterdam, Zaandam, de Keukenhof en Giethoorn zijn toch wel een aantal van de grootste toeristische hotspots in Nederland. En dat merk je ook meteen wanneer je op deze plekken rondloopt; toeristen weten deze mooie Nederlandse locaties zeker te vinden. Wij waren dan ook wel eens geïnteresseerd in wat toeristen elkáár nu eigenlijk aanraden wanneer ze Nederland bezoeken of bezocht hebben. Daarom doken wij van de redactie een buitenlands forum op om de reacties te peilen. En geloof het of niet: Amsterdam, de Zaanse huisjes en het one-of-a-kind Giethoorn komen in dit lijstje niet voor. De beste plek om te bezoeken in Nederland ligt op nog geen 30 minuten rijden van onze hoofdstad.Tips voor een local

Op het forum ‘Reddit’ plaatsen gebruikers verschillende zaken die ze meemaken, vragen die ze hebben of gewoon filmpjes die de wereld gezien móét hebben. Hier plaatst gebruiker @liaje over haar opkomende trip in Nederland. De gebruiker woont al even in Amsterdam maar wil nu graag wat plaatsen bezoeken die niet overspoeld worden door toeristen. Ze schrijft: “Ik ben geïnteresseerd in het zien van mooie gebieden, goede feestplekken en het ervaren van verschillende delen van de Nederlandse cultuur. Mijn budget is laag, eigenlijk zo laag mogelijk, ik betaal alleen voor de trein-/bustickets en wat eten en drinken.” En de gebruikers van het forum geven maar al te graag tips.

Haarlem

Verschillende mensen tippen Haarlem dat op zo’n 30 kilometer rijden van Amsterdam ligt én dat natuurlijk ook per boot via het Spaarne te bereiken is. Haarlem is een historische stad; archeologisch onderzoek toont aan dat het gebied 3600 jaar voor onze jaartelling al bewoond werd, en de monumentale panden uit ver vervlogen tijden staan nog steeds overeind. Het was één van de belangrijkste steden van Holland en in de Gouden Eeuw was de stad aantrekkelijk voor rijke en machtige mensen. Sinds 1245 heeft de stad stadsrechten en in 2022 vierde Haarlem 777 jaar stadsrechten. Kortom: een stad gevuld met geschiedenis en cultuur. Mocht u meer een liefhebber zijn van natuur, dan kunt u het oudste stadsbos van Nederland bezoeken: De Haarlemmerhout.


Meer tips

Maar Haarlem was niet de enige plek die genoemd werd. Ook ‘s Hertogenbosch zou een mooie plek zijn om de Nederlandse cultuur en historie te ervaren zónder de massa’s toeristen. Als laatste werd zelfs Texel nog genoemd als plek voor een heerlijke vakantie in Nederland: rust, frisse lucht én een onlosmakelijk onderdeel van het Nederlandse landschap.