Home » Dit zijn de 10 best betaalde ZZP banen van Nederland

Dit zijn de 10 best betaalde ZZP banen van Nederland

Ben jij een ZZP’er en zoek je een nieuwe klus? Of overweeg je ZZP’er te worden en oriënteer je je op de mogelijkheden? Dan brengen we goed nieuws. De redactie van Harper’s Bazaar dook in de materie en maakte een overzicht van de 10 best betaalde ZZP banen van Nederland. De bedragen die je met deze opdrachten op je rekening bijgeschreven krijgt zijn gebaseerd op de Prijzen en Tarievengids, en vooral héél erg hoog. Zo zit je nooit krap bij kas.

Lees ook: Dit zijn de 10 best betaalde banen van Nederland

De 10 best betaalde ZZP banen van Nederland

1. Artiest

Een (bekende) artiest word je misschien niet zomaar, maar als je talent hebt, hoef je je geen zorgen meer te maken over je inkomen. Stel je schopt het zo ver als Jan Smit, dan mag je per uur €28.000 vragen. Ja, echt waar.

2. Topmodel

Misschien voor de hand liggend, maar ook als zelfstandig topmodel hoef je geen geldzorgen te hebben. Wie het best betaalde topmodel van Nederland is? Doutzen Kroes verdient gemiddeld €12.000 per dag.

Onderzoek wijst uit: looks doen ertoe als je kans wil maken op die baan.

3. Keynote spreker

Sta jij graag voor een groep om je kennis en ervaringen te delen? Dan is een freelance baan als keynote spreker wat voor jou. Val je in de smaak en word je net zo bekend als Anita Witzier, dan mag je €4950 per dagdeel vragen.

4. Blockchain specialist

Weet jij alles over blockchain technologie? Kun jij blockhain software ontwikkelen en weet je ook hoe je het moet onderhouden? Dan ligt er een gouden carrière aan je voeten. Zelfstandige blockchain specialisten verdienen €1000 per uur, en dat maakt het een van de best betaalde banen van Nederland.

5. Fiscalist

Ben jij een specialist op het gebied van belastingen? Weet jij als geen ander hoe je advies moet geven over complexe fiscale vraagstukken? Overweeg dan een freelance baan als fiscalist. Voor deze best betaalde job mag je €450 per uur vragen.

Lees ook: Mensen met deze banen zijn vaak het gelukkigst.

6. Gespecialiseerde advocaat

Ben je advocaat en gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied, zoals strafrecht, civiel recht of bestuursrecht, dan kun je voor jouw specialistische kennis fikse bedragen vragen. Een goede gespecialiseerde advocaat verdient gemiddeld €450 per uur.

7. Topadvocaat

Werk jij al jarenlang in dienst van een advocatenkantoor? En heb je inmiddels al heel wat gewonnen zaken op je naam staan? Dan wil je misschien overwegen om als freelance advocaat aan de slag te gaan. Met deze goed betaalde baan verdien je namelijk €360 per uur.

8. Voice-over

Hoor je vaak dat mensen vinden dat je een goede stem hebt? Dan is een freelance baan als voice-over iets voor jou! Als voice-over geef je buiten beeld commentaar in een trailer, reclamespotje, film of televisieprogramma. Het is een van de best betaalde ZZP banen van Nederland want je mag hiervoor maar liefst €350 per uur vragen. Praten was nog nooit zo leuk.

9. Diepzeeduiker

Het is geen beroep zonder gevaar: diepzeeduiker. Is het echter jouw passie om in zee te duiken en vind je het niet erg om dieper dan 18 meter te gaan? Dan is een zelfstandige job als diepzeeduiker jou op het lijf geschreven. Gemiddeld verdienen diepzeeduikers €350 per uur in Nederland.

10. Consultant

Last, but zeker not least: de freelance consultant. Heb je jarenlang voor een gerenommeerd consultancybureau gewerkt en de nodige kennis opgedaan? Dan kun je je expertise ook inzetten als zelfstandig consultant. Weet jij bedrijven of individuen van uitstekend, deskundig advies te voorzien? Dan mag je hiervoor €175 per uur vragen.