Home » Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Leukste strandtenten van Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft een kustlijn van zo’n 65 kilometer. Er zijn volop mooie stranden en leuke strandtenten te vinden. Van Ouddorp en Hoek van Holland tot Rockanje, Scheveningen en Noordwijk. Toffe strandtenten zijn er ook genoeg. Van populaire en drukbezochte beachclubs tot strandtenten op rustige plekken waar je komt om te relaxen.

11. Moments Beach in Ter Heijde: een echte geheimtip, want maar weinig strandgangers weten de weg naar Ter Heijde (bij Monster) te vinden. Dat heeft een groot voordeel: enorme drukte is er op dit strand niet. Bij Moments Beach kun je niet alleen eten en drinken, je huurt er gemakkelijk de hele dag een bedje en parasol. Een lekkere plek om een zonovergoten dag door te brengen!

12. Tulum in Noordwijk: dit is en blijft een van de strandtenten in Noordwijk die je echt eens bezocht moet hebben. Je kunt er de hele dag door terecht en de gerechten op de kaart zien er allemaal even aantrekkelijk uit. Net als de inrichting trouwens. Om je vingers bij af te likken. Geldt overigens ook nog voor de prachtige view op het strand. Ook binnen is het gezellig cozy, dus zelfs als het weer tegenzit heb je geen excuus om hier niet even een kijkje te nemen.

13. Pele Surf Shack in Hoek van Holland: al jarenlang een begrip in deze badplaats en dat is helemaal terecht. Deze ‘hang-out’ is een fijne chille plek. Ze serveren er overigens alleen plantaardig eten en drinken en de menukaart is absoluut de moeite waard om te ontdekken. De inrichting is zowel binnen als buiten lekker speels. Pele zit ingeklemd tussen twee surfscholen. Boek een lesje en plof daarna neer op het terras.

14. Beachclub Havana in Rockanje: deze badplaats is nog steeds een tikje ondergewaardeerd als je het ons vraagt. Rockanje heeft werkelijk schitterende duinen en mooie stranden. Havana is een fijne beachclub en al jarenlang een begrip in de regio. Een leuke plek voor een hapje en drankje. In de zomer worden er trouwens ook nog regelmatig gezellige feestjes georganiseerd.

15. Natural High in Ouddorp: op de grens tussen Zuid-Holland en Zeeland ligt de mooie badplaats Ouddorp. Beachclub Natural High ligt op het strand van de Brouwersdam. Het restaurant en terras hebben een unieke kleurrijke inrichting en er zijn volop gezellige loungehoekjes te vinden. Heb je zin in actie? Combineer een bezoek dan met een (kite)surfles!

16. Strandpaviljoen Buiten in Scheveningen: het stikt van de leuke beachclubs in Scheveningen, dus het moet geen probleem zijn om ergens een plekje te vinden. Wij zijn zelf fan van de strandtenten die aan het Zwarte Pad liggen. Een stuk minder druk dan de hectiek aan de boulevard en een wat meer relaxte sfeer. Buiten is een fijne plek waar je ook nog eens heerlijk kunt eten.

17. Suiderstrand in Kijkduin: geen zin in de drukte op het strand van Scheveningen? Zak dan wat af naar het zuiden. Kijkduin heeft een lekker strand, het is er stukken rustiger en parkeren kan nog gratis. Suiderstrand is een leuke en ruime strandtent, waar je de hele dag door terecht kunt voor een hapje en drankje. Overdag weten slimme digital nomads deze plek inmiddels ook te vinden.

18. Surf en Beach Strandpaviljoen in Katwijk aan Zee: Katwijk is een redelijk rustige badplaats, met een aantal goede strandtenten. Surf en Beach oogt netjes, gezellig en een beetje luxe en won niet voor niets al eens de prijs voor Beste Beachclub van de provincie. Dit is gewoon een topplek om neer te strijken voor een hapje en drankje. Met goed weer doe je dat op het terras, bij regen ga je bij de gezellige haard zitten.

19. Elements Beach in ‘s-Gravenzande: gezellige strandtent, bohemian sfeertje, lekkere rosé en mooie sunsets: je vindt het bij Elements Beach. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ze organiseren ook leuke activiteiten, zoals yoga op het strand.

20. De Koele Costa in Noordwijk: een toptent aan het Noordwijkse strand, dat is De Koele Costa. Lekker ongedwongen sfeertje, geen onnodige poespas, wél goed eten en drinken. En natuurlijk een fijn terras en simpel maar goed menu. En, niet onbelangrijk: vriendelijk geprijsd!

Overnachten aan zee in Zuid-Holland

  • Bij deze Beach Houses in de buurt van Kijkduin slaap je óp het strand.
  • En ook in de Beach Villa’s in Hoek van Holland word je wakker met het geluid van de zee!
  • Het mooie Alexander Hotel in Noordwijk ligt een paar honderd meter van zee en heeft een eigen beachclub.
  • In Scheveningen is het Ocean House een dikke aanrader voor een (korte) vakantie aan zee. Binnen ongeveer 5 minuten lopen sta je op de boulevard. Er zijn ruimte en luxe ingerichte studio’s met eigen keuken en slaapvertrekken te huur.
  • Badhotel Rockanje ligt tussen de duinen en het bos en heeft een heerlijk buitenzwembad. Er is een gezellige brasserie en binnen een paar minuten sta je op het mooie uitgestrekte strand.