Home » Edwards tekent bij Minnesota Timberwolves: “Een nieuwe fase voor het Nederlandse basketbal”

Edwards tekent bij Minnesota Timberwolves: “Een nieuwe fase voor het Nederlandse basketbal”

Edwards tekent bij Minnesota Timberwolves: “Een nieuwe fase voor het Nederlandse basketbal”

Jesse Edwards heeft zijn eerste NBA-contract getekend. De Amsterdammer tekent een two-way contract bij Minnesota Timberwolves.

Een two-way contract houdt in dat Edwards uitkomt voor de tweede ploeg van de Timberwolves, die uitkomt in de G-League, de tweede divisie. Tegelijkertijd is hij oproepbaar voor de eerste selectie. “Ik hoop dit jaar te kunnen voltooien bij de Timberwolves en daarna door te groeien”, aldus een dolblije Edwards.

Edwards werd niet gekozen in de NBA Draft, maar werd binnen enkele minuten na de draft benaderd door de Timberwolves. Edwards wilde liever niet gekozen worden in de draft NBA Draft, zodat hij met alle teams kon onderhandelen. Dat heeft hem nu zijn eerste NBA-contract opgeleverd.

“Een nieuwe fase breekt aan voor het Nederlandse basketbal”

“Ik ben enorm blij man, dit is wat ik wilde. Ik ga een kans krijgen in de NBA”, zegt Edwards met het ongeloof hoorbaar in zijn stem. Zijn vader David doet er nog een schepje bovenop. “Een nieuwe fase breekt aan voor het Nederlandse basketbal”, roept hij op de achtergrond.

Bij de Timberwolves gaat Edwards het opnemen tegen misschien wel het sterkste duo in de NBA. Bij Minnesota Timberwolves zijn Defensive Player of the Year Rudy Gobert en All-Star Karl-Anthony Towns de twee grote mannen op de positie van Edwards.

De Timberwolves werden dit jaar in de Conference Finals uitgeschakeld door Dallas Mavericks. Volgend jaar zullen zij onder leiding van naamgenoot Anthony Edwards weer een jaar meer ervaring hebben en een serieuze titelkandidaat zijn.

Voor de Nederlandse Edwards staat het aanstaande seizoen in het teken van leren, geduldig zijn en kansen pakken die zich voordoen. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan moet hij klaar staan om zijn moment te grijpen. Dan zal hij zomaar nog wel eens een alley-oop pass mogen ontvangen van de jonge superster en naamgenoot Anthony Edwards.