Home » Europese flitsmarathon 2024 komt eraan (Nederland doet mee)

Europese flitsmarathon 2024 komt eraan (Nederland doet mee)

De jaarlijkse Europese flitsmarathon komt er weer aan. Onder meer Nederland, België en Duitsland doen hier aan mee. Hardrijders, jullie zijn bij deze gewaarschuwd, want de beruchte snelheidscamera’s van de politie zullen weer in overvloed langs de weg staan. Wanneer moet je op je hoede zijn? Altijd natuurlijk, maar op vrijdag 19 april moet je extra op je hoede zijn, want dan vindt de flitsmarathon van 2024 plaats.

De jaarlijkse Europese flitsmarathon is onderdeel van ‘Operation Speed’ en wordt georganiseerd door ‘European Roads Policing Network’, beter bekend onder de naam Roadpol. ‘Operation Speed’ vind overigens plaats van 15 tot 21 april. Hoe zit alles precies in elkaar?

Lees ook: Autobestuurder in Finland krijgt snelheidsboete van 121.000 euro.

Nederland doet mee aan de Europese flitsmarathon (2024)

Wat mag je precies verwachten van de Europese flitsmarathon 2024? In verschillende Europese landen gaan agenten 24 uur lang extra veel flitsen. Dit in de hoop om zo veel mogelijk hardrijders te pakken en vervolgens te bekeuren. Wie doen er mee? In totaal zijn 29 landen lid van dit netwerk, waaronder dus Nederland en onze buurlanden België en Duitsland. Normaliter doen er elk jaar zo’n 15 van de 29 landen mee.

Onze collega’s van TopGear Nederland vroegen een woordvoerder van Roadpol om duidelijkheid over de flitsmarathon van 2024. En wie vraagt, die krijgt antwoord. De woordvoerder zegt dat ze geen lijst hebben met alle deelnemende landen, maar hij kan wel vertellen dat Nederland dit jaar meedoet. Ook België doet volgens de woordvoerder mee. Wees op 19 april 2024 dus op je hoede als je op de snelweg rijdt in ons kikkerlandje en op de snelwegen van onze zuiderburen.

Achteraf zal Roadpol de resultaten van de grote Europese flitsmarathon publiceren. Mocht je dat interessant vinden, dan kun je zien welke landen meededen en hoeveel boetes er in totaal zijn geschreven. Valt er de komende maand een envelop met een snelheidsboete op je deurmat? Dan weet je waar die vandaan komt.

De flitsmarathon zal naar verwachting wel wat geld opleveren voor de staatskas. Hoe duur zijn de verkeersboetes in 2024 eigenlijk? Dat lees je in dit artikel. Toch geeft Roadpol aan dat dit niet het hoogste doel is van de extra strenge controle. Het échte doel van de organisatie is namelijk om bestuurders bewust te maken van hun gevaarlijke en snelle rijgedrag. Daar kun je het alleen maar mee eens zijn, want veiligheid op de weg is het allerbelangrijkste. Toch een boete te pakken? Misschien kan het onderstaande artikel je dan helpen.

Dit is de beste manier om onder een boete uit te komen