Home » Extra grenscontroles deze zomer: bereid je voor op vertragingen en files

Extra grenscontroles deze zomer: bereid je voor op vertragingen en files

Extra grenscontroles deze zomer: bereid je voor op vertragingen en files

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Houd dan rekening met extra grenscontroles, vooral als je door Duitsland rijdt. Vanwege het EK voetbal deze zomer voeren de Duitsers namelijk extra grenscontroles uit. Dit is logisch, want hoewel de meeste voetbalsupporters er een leuk feestje van maken, kunnen de spanningen ook hoog oplopen.

Door de extra grenscontroles deze zomer kun je wat vertraging oplopen tijdens je reis. Misschien heb je nu een excuus om die pin in te drukken op de linkerkant van de autobahn, maar wees voorzichtig. De Duitse politie meldt dat de extra controles zijn ‘bedoeld om te voorkomen dat mogelijke gewelddadige criminelen het land binnenkomen’. Advies van ons: rijd dus niet met een doek voor de mond en een capuchon op.

Wanneer vinden de extra grenscontroles plaats? TopGear Nederland meldt dat je van 14 juni tot en met 14 juli rekening moet houden met extra controles aan alle grenzen. Controleer altijd of je je paspoort of identiteitskaart bij je hebt om een boete te voorkomen. Halverwege juli zijn de grensovergangen met Nederland en België weer als vanouds. Gedurende de zomer moet je echter nog rekening houden met extra vertraging door vaste grenscontroles.

Ga je na 15 juli op vakantie en rijd je door Duitsland naar Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland of Polen? Houd dan ook rekening met files door extra grenscontroles. Deze duren tot 15 december. De ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) waarschuwt voor enkele kilometers file bij de grensovergang naar Polen bij Frankfurt (Oder). Ook bij de grensovergang Breitenau-Schönwald van Duitsland naar Tsjechië kunnen files ontstaan. Bij Zwitserland en Oostenrijk kun je willekeurige grenscontroles verwachten.

Lees ook: Met deze legale truc kun je bijna gratis parkeren in Amsterdam

Mocht je binnenkort dus in de auto stappen, kijk dan altijd de dag van tevoren even op Google Maps. Zie je een enorme file bij de grens, dan kun je je reisplannen mogelijk nog aanpassen. Ga je met het vliegtuig op vakantie, en wil je een auto huren? Lees dan het artikel hieronder.

goedkoop auto huren