Home » First Dutch investeert in tech scale-up JEX

First Dutch investeert in tech scale-up JEX

JEX richt zich op uitzendbureaus en bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Oprichter en CEO Nick Hillebrand zag in 2020 de kans om de gefragmenteerde uitzendmarkt samen te brengen in één centraal – cloud based – datasysteem. Het bedrijf bouwt sindsdien aan een one-stop-shop voor uitzendbureaus.

JEX is sinds de oprichting in 2020 sterk gegroeid. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 medewerkers en een omzet van meer dan honderd miljoen euro. Het Rotterdamse bedrijf heeft een uitgesproken groeistrategie en grote internationale ambities. Met First Dutch als aandeelhouder heeft JEX het groeikapitaal bemachtigd om zijn expansie in een nog hogere versnelling brengen en zijn positie in Nederland verder te verstevigen.

“Na de toetreding van een paar honderd angel investors is het toetreden van First Dutch als aandeelhouder een belangrijke mijlpaal voor JEX en een bevestiging van ons succes tot nu toe”, zegt Hillebrand. “We zijn vastbesloten om ons platform verder te ontwikkelen en onze klanten nog meer oplossingen te bieden. De participatie van First Dutch helpt ons om deze doelen bereikbaar te maken en wij zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen.”

“Het is fantastisch dat wij aan boord zijn bij JEX. Het past volledig in onze strategie en niks is mooier dan een Rotterdamse onderneming die een ander Rotterdams bedrijf kan helpen accelereren,” zegt Peter Goedvolk, eigenaar van First Dutch. “Als investeerder en partner bieden we niet alleen financiële ondersteuning, maar ook onze expertise en een uitgebreid netwerk. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met JEX en zijn enthousiast over hun huidige en toekomstige groei.”