Home » Google begint uitrol ‘Audio emoji’ in Nederland: dit moet je weten

Google begint uitrol ‘Audio emoji’ in Nederland: dit moet je weten

Google begint uitrol ‘Audio emoji’ in Nederland: dit moet je weten

Heb je een Google Pixel in je broekzak? Dan is je de laatste dagen misschien iets opgevallen. Als je nu iemand belt en er een verbinding tot stand is gebracht, krijg je de optie om ‘Audio emoji’ te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Audio emoji in Nederland: zo werkt het

Google is de grondlegger van Android, het besturingssysteem dat wereldwijd op honderden miljoenen apparaten wordt gebruikt. Er wordt dagelijks hard gewerkt aan updates voor Android, maar er zijn ook teams die aan andere zaken sleutelen. Vanaf nu is het mogelijk voor Pixel-gebruikers in Nederland om audio emoji te gebruiken tijdens een telefoongesprek.

Momenteel heb je keuze om tijdens een gesprek zes soorten emoji te sturen. Ben je de beller, dan krijg je een animatie te zien en hoor je het bijbehorende geluidje. Als ontvanger zie je niks, maar hoor je alleen het geluid. Op de redactie van Android Planet hebben we dit uiteraard getest. Ook als de ontvanger een Pixel-smartphone gebruikt, ziet hij of zij helemaal niks – maar wordt alleen het geluidje verstuurd.

Wil je een audio-emoji versturen? Volg dan deze stappen:

  1. Bel iemand zoals je gewend bent;
  2. Is de verbinding opgezet tik dan op de knop ‘Audio emoji’;
  3. Tik één van de zes audio emoji-icoontjes aan en klaar.

Je kunt ook vanuit het normale belmenu op de drie puntjes tikken voor meer instellingen en vervolgens kiezen voor ‘audio emoji’. Het gaat om geluidjes van applaus, tromgeroffel, iemand die moet lachen, huilen, feestgeluiden en tot slot een scheetgeluid. In de instellingen kun je de functie ook uitschakelen.

Waarom er gekozen is voor deze zes geluiden, of we er in de toekomst nog meer kunnen verwachten en of het bijvoorbeeld mogelijk wordt om eigen geluiden te gaan versturen als audio emoji: dit is allemaal nog onbekend.

Heb jij een Pixel en zie jij de functie ook en wat vind je er überhaupt van? Leuk om te gebruiken of pure onzin en een gimmick? Laat dat even weten in de comments!

Meer Google-nieuws op Android Planet: