Home » Google Gemini-app nu écht in Nederland beschikbaar

Google Gemini-app nu écht in Nederland beschikbaar

De Gemini-app is vanaf nu officieel te downloaden in Nederland. Daarmee zet je de ‘vervanger’ van de Google Assistent makkelijk op je Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Gemini-app downloaden in Nederland

We moesten er eventjes op wachten, maar nu is de Gemini-app van Google officieel in Nederland beschikbaar. De zoekgigant laat in een blog weten dat de app naar ons land wordt uitgerold. Ook in België is de applicatie te downloaden. Gemini is te vinden in de Play Store en installeer je direct via de knop hieronder.

Heb je de app geïnstalleerd, dan kun je ‘m instellen als ‘vervanger’ van de Google Assistent. Je opent Gemini door op de homeknop van je smartphone te drukken en eventjes vast te houden, of door vanaf een hoek naar boven te swipen. Natuurlijk kun je Gemini ook activeren door de app te openen vanuit het app-overzicht. Of gebruik het ‘Hey Google’-stemcommando.

Gemini is Googles antwoord op ChatGPT. Het is kunstmatige intelligentie gebaseerd op een AI-model. Je kan vragen stellen aan de AI om informatie op te vragen, of opdrachten geven. Het is mogelijk om timers te zetten, herinneringen in te stellen of iemand te bellen. Volgens Google komen er in de toekomst meer functies naar Gemini.

Daarnaast kan Gemini artikelen voor je samenvatten, zodat je niet een lange tekst helemaal hoeft te lezen om te weten waar het verhaal over gaat. Verder is het mogelijk om je camera op de omgeving te richten en Gemini hier vragen over te stellen. Net als bij ChatGPT (en andere AI-modellen) kun je Gemini teksten laten genereren, zoals gedichten en liedjes.

Meer over Gemini

Wil je meer weten over Gemini en wat de AI-assistent van Google te bieden heeft? In de Google Gemini-gids vertellen we veel meer over de kunstmatige intelligentie. Houd Android Planet overigens in de gaten, want binnenkort komen we met een handig overzicht met tips om alles uit de Gemini-app te halen.

Wil je op de hoogte blijven? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X.

Het laatste Google-nieuws op een rijtje: