Home » Grote belangstelling bij uitvaart rapper Bigidagoe, ‘ook online’

Grote belangstelling bij uitvaart rapper Bigidagoe, ‘ook online’

Volgens de uitvaartplanner is het afscheid ‘in alle rust’ verlopen. Ook de politie meldt dat de ceremonie en begrafenis zonder incidenten zijn verlopen. Uit voorzorg was er veel politie op de been, maar tijdens de ceremonie bleef alles onder controle en waren er geen bijzonderheden te melden, zei de politie.

Tijdens de uitvaart was er ruimte voor toespraken, gebeden en muziek. Ook kreeg de rapper een daverend applaus van de aanwezigen. De rouwenden kregen tijdens de uitvaartdienst de mogelijkheid een laatste groet aan Bigidagoe te brengen. Daarna werd de kist naar de laatste rustplaats, op begraafplaats Westgaarde, gebracht. Daar werd volgens de uitvaartplanner vuurwerk afgestoken. Aan het begin van de avond was de begrafenis voorbij.

De 26-jarige Danzel Silos, zoals de rapper echt heet, werd zondag doodgeschoten bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam-Sloterdijk. Een 20-jarige Amsterdammer werd woensdag aangehouden op een vliegveld in Parijs voor betrokkenheid bij de schietpartij. De verdachte zou naar Frans-Guyana hebben willen vluchten.