Home » Handelsplatform The Next Closet failliet – Emerce

Handelsplatform The Next Closet failliet – Emerce

De rechtbank Amsterdam heeft gisteren The Next Closet failliet verklaard. Het bedrijf bood een handelsplatform waar voornamelijk vrouwen tweedehands designer fashion onderling verhandelden. Dit leek een groeimarkt waarin de kaarten nog moesten worden verdeeld.

Het Amsterdamse bedrijf verkocht met name ‘pre-loved’ kleding, een uitdrukking voor kleding waar je vroeger van hield, maar waar je nu wel vanaf wilt.

De website was opgezet door de ondernemers Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers. Na een investeringsronde van 35.000 euro in 2014 werd zeven jaar geleden 1 miljoen euro opgehaald.

‘Toen we The Next Closet in 2013 startten, had tweedehands fashion een stoffig imago en was het niet toegankelijk en hip. Nu zien we precies het tegenovergestelde: het is juist een statement. Vrouwen, waaronder influencers, willen laten zien dat ze bewust shoppen, investeren in kwaliteit en hergebruiken wat er al is,’ vertelde Thalita van Ogtrop in 2019 aan Emerce.

Begin 2019 stelde The Next Closet de ex-CMO van Tiqets aan, Bas Willemse, om de marketingstrategie meer aandacht te geven.

Het is niet bekend waarom het bedrijf nu niet meer kon rondkomen. Er stonden nog vacatures op de site en daar staat ook nog geen informatie over het faillissement. Over het algemeen hebben fashionsites, waaronder Zalando, een lastig jaar achter de rug.