Home » Henrik Boomkamp Nederlands kampioen hoogspringen

Henrik Boomkamp Nederlands kampioen hoogspringen

Henrik Boomkamp Nederlands kampioen hoogspringen


SportEIBERGEN – Henrik Boomkamp van ASV-Eibergen is bij het NK Atletiek voor junioren Nederlands kampioen hoogspringen geworden. Hij ging als enige over de 1.94 meter, goed voor goud in de titelstrijd in Utrecht.

Na twee dagen met veel regen, begon ook de laatste dag van het NK Atletiek voor junioren grijs en regenachtig, ondanks deze barre omstandigheden eindige deze dag stralend voor Henrik Boomkamp van ASV-Eibergen met een gouden medaille op het onderdeel hoogspringen U18. Zondagmiddag, terwijl het Nederlands elftal mocht aantreden tegen Polen, was het ook de beurt voor de hoogspringers U18 op de atletiekbaan in Utrecht. Na het inspringen en voorstellen van de atleten aan de toeschouwers, kon de strijd om het Nederlands kampioenschap van start.
Al snel volgde de eerste van meerdere stortbuien waarvoor de wedstijd even werd stil gelegd, zelfs het hele veld moest kort worden ontruimd vanwege dreigend onweer.

Dat niet iedereen onder deze omstandigheden op zijn best presteerde bleek uit het nagenoeg gehalveerde deelnemersveld na de tweede hoogte. Ondanks een aantal foutsprongen, lukte het de atleet van ASV-Eibergen om over een hoogte van 1.91 meter te springen, waarna de lat voor de drie overgebleven atleten nog een aantal centimeters hoger werd gelegd. 

Al zeker van een podiumplek, bleef de wedstrijd spannend tot het einde; na twee mislukte pogingen, slaagde Henrik Boomkamp in zijn laatste nog resterende poging als enige om de 1.94m te passeren. Dat betekende dat hij zich Nederlands kampioen mag noemen. Na de eerder dit jaar behaalde bronzen medaille op het NK indoor, is het Boomkamp in de buitenlucht gelukt een nóg mooiere prestatie neer te zetten.