Home » Jamie Janga wint titel Miss Curve Media 2024 én overwon zichzelf

Jamie Janga wint titel Miss Curve Media 2024 én overwon zichzelf

Het afgelopen half jaar was intens voor de Deurnese Jamie Janga. Ze streed mee naar de titel van Miss Curve Nederland en kwam hierbij zichzelf meermaals tegen. Afgelopen zaterdag betaalde alles zich uit toen ze gekroond werd tot Miss Curve Media. “Maar de belangrijkste overwinning vind ik die op mezelf.”

De organisatie van de missverkiezing voor vrouwen met een maatje meer geeft de titel Miss Media uit aan degene die zich het best gepresenteerd heeft in de media. Janga deed dit met verve, eerst bij DMG en later in diverse regionale kranten en weekbladen. Deze verhalen werden vervolgens gedeeld in twee landelijke nieuwsbladen.

Faalangst te lijf
Voor iemand die er eigenlijk niet van houdt om in de spotlight te staan, is dit op zich al een prestatie. Net als het feit dat ze op het podium voor een volle zaal haar woordje heeft gedaan, ook in het Engels. “Daar was ik inderdaad het meest bang voor, maar mijn speech ging supergoed. Ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen.”

Nu, een paar dagen later, overheerst een trots gevoel bij de Deurnese, maar er is ook vermoeidheid. “Het was een pittige periode. Er wordt veel van je gevraagd qua trainingen en daarnaast moest ik ook gewoon werken. Maar ik heb alles eruit kunnen halen wat erin zat.”

‘Verstop jezelf niet!’
Naast dat haar deelname een boost voor haar zelfontwikkeling is, draagt deze ook bij aan de (zelf)acceptatie van vrouwen met rondingen. “Ik wil een taboe doorbreken. Ieder meisje, ongeacht haar maat, moet aantrekken waar ze zelf zin in heeft. Verstop jezelf niet! Uit de berichtjes die ik krijg, kan ik zien dat die boodschap is overgekomen.”

Zelf geeft ze het goede voorbeeld in haar TikTok filmpjes, maar ook door in bikini in het juninummer van LINDA te staan. “Ik vind het heel spannend hoe de reacties zullen zijn. Straks kan iedereen mijn huidoverschot zien. Ik heb wel eerder als lingeriemodel gewerkt, maar dat was voor een Amerikaans blad en daar kent niemand mij.”

Voor het zover is, gaat de missdeelneemster eerst vakantie vieren. Daar is ze wel aan toe, zegt ze. “Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben al heel blij met alles wat gelukt is. Er gaat vast en zeker nog veel meer leuks gebeuren.”

 

Foto’s: Jamie Janga