Home » Kadans opent Plus Ultra op Medical Business P…

Kadans opent Plus Ultra op Medical Business P…

Kadans opent Plus Ultra op Medical Business P…

Kadans Science Partner heeft onderzoekscentrum Plus Ultra Amsterdam op het Medical Business Park geopend, gelegen bij het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (UMC).

Plus Ultra Amsterdam maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat 27 science clusters in Europa met elkaar verbindt. Het is het eerste gebouw waarin zich meerdere huurders huisvesten die zich richten op gezondheidsonderzoek op het Medical Business Park. In het gebouw komen studenten, wetenschappers en ondernemers bij elkaar om samenwerking en wetenschappelijke ontwikkelingen te bevorderen.

Het gebouw bestaat uit 7.368 m² oppervlakte, verdeeld over zeven verdiepingen. Ten minste 3.000 m² is beschikbaar voor laboratoria. Plus Ultra Amsterdam is ontworpen met de focus op het bevorderen van interactie tussen huurders, waarbij een open atrium fungeert als een verbindend element voor alle gebruikers van het gebouw.

“De naam ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en is daarmee een directe verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren”, zegt Johan van Gerven, Director Development bij Kadans Science Partner. “We kijken ernaar uit om het Kadans-netwerk nog verder uit te breiden samen met alle partijen die hun intrek nemen in het gebouw.”