Home » LG UltraGear introduceert 4K OLED Gaming Monitor met Dual-Hz functie in Nederland – TechGaming

LG UltraGear introduceert 4K OLED Gaming Monitor met Dual-Hz functie in Nederland – TechGaming

Het officiële persbericht

Nadat LG Electronics (LG) begin dit jaar zijn nieuwe assortiment UltraGear™ 4K OLED gaming-monitoren aankondigden tijdens CES 2024 in Las Vegas, worden de monitoren nu ook geïntroduceerd in Nederland. De monitoren zijn speciaal ontworpen om een superieure gaming-ervaring te bieden. Het aanbod bestaat onder andere uit een 32-inch 4K gaming monitor, met een refresh rate van 240 Hz, LG’s Dual-Hz-functie en Pixel Sound. De LG UltraGear™ OLED gaming-monitoren zijn zijn vanaf eind mei verkrijgbaar in Nederland.

Eerste dual-hz gaming monitor met 4K 240Hz/FHD 480Hz

De nieuwe gaming-monitor – die is bekroond met een CES 2024 Innovation Award – is ’s werelds eerste UltraGear™-monitor die is uitgerust met de nieuwe Dual-Hz-functie. Hiermee kunnen gebruikers met slechts één klik schakelen tussen 4K en Full-HD. Deze innovatie is te bedienen via een sneltoets of richtingsschakelaar op de , en biedt gebruikers de optimale combinatie van schermresolutie en refresh rate. Voor snelle games en shooters kunnen gebruikers FHD 480Hz selecteren, terwijl visueel rijke en op storytelling gebaseerde games kunnen worden gespeeld in 4K 240Hz.

Naast de Dual-Hz functie beschikt de 32-inch UltraGear OLED over een indrukwekkende reactietijd van 0,03 ms die helpt onscherpte in bewegingen te elimineren, de helderheid te optimaliseren en een dynamische gameplay te bieden. In combinatie met de uitzonderlijke kleuren en contrasten waarom LG’s zelfoplichtende OLED-technologie bekendstaat, tilt dit de visuele ervaring naar een zeer hoog niveau. Het vierzijdige, vrijwel randloze design van het elegante scherm zorgt ervoor dat de kijker niet wordt afgeleid van de actie op het scherm. De monitor creëert een dynamisch, driedimensionaal geluidslandschap met Pixel Sound-technologie en een geïntegreerd geluidssysteem aan de voorkant.

Betere game-ervaring door innovatief ontwerp

De 39-inch en zijn kleinere versie – de 34-inch – verrijken de game-ervaring met hun 800R curve, 21:9 beeldverhouding UltraWide Quad-HD OLED-schermen. Deze panoramische monitoren optimaliseren de kijkervaring en zijn voorzien van LG’s Anti-Glare & Low Reflection Coating, een vierzijdig randloos design, 240Hz refresh rate en 0,03ms responstijd.

De nieuwste LG UltraGear OLED gaming-monitoren zijn voorzien van de nieuwe Unity Hexagonal designed rear cover, die volledig aansluit bij de strakke esthetiek en zorgen voor efficiënt kabelbeheer. De slanke ‘L’-standaard, die eerder dit jaar is geïntroduceerd, biedt ergonomische voordelen, stabiliteit en ruimte-efficiëntie. Naast kantel-, hoogte-, draai- en zwenkmogelijkheden heeft de standaard een kleinere voetafdruk dan de V-vormige standaard van 2023, waardoor veel ruimte vrijkomt. De stijlvolle en functionele standaard biedt een futuristische look van de monitoren.

Ruime keuze modellen om in te spelen op veranderende eisen van gamers

Naast de nieuwe 32-inch en de 34- en 39-inch gebogen modellen, omvat LG’s aanbod twee 45-inch monitoren en een 27-inch monitor die later in het 2e kwartaal worden verwacht. Deze uitvoeringen zorgen voor een uitbreiding van LG’s UltraGear-line-up en bieden eveneens een uitzonderlijke gaming-ervaring. Met hoge refresh rates, snelle responstijden en een uitstekende beeldkwaliteit voldoen deze monitoren aan de veeleisende verwachtingen van gamers. Alle modellen zijn VESA DisplayHDR™ True Black 400-gecertificeerd. Daarnaast produceren de schermen diepe zwarttinten met een grote helderheid en verbeteren zij de diepte en details in een donkere game-setup

Bekijk alle specificaties van de UltraGear™ OLED gaming-monitoren hier.