Twee weken lang hield Kingdom of the Planet of the Apes de eerste plaats vast in de Box Office Weekend Edition van NVPI Film. Afgelopen weekend maakte Furiosa: a Mad Max Saga echter een einde aan de bioscoopheerschappij van de sciencefictionfilm.

Met een complete box office van 2.682.446 miljoen euro kan de bioscoopbranche terugkijken op een succesvol weekend. Vergeleken met dezelfde periode, een week geleden, zagen de Nederlandse bioscopen een omzetstijging van 12,7 procent. In totaal draaiden er tussen afgelopen donderdag tot en met zondag 2.696 prints van 30 films in 2.322 bioscopen. De grote winnaar is Furiosa: A Mad Max Saga. De prequel op Mad Max: Fury Road (2015) wist in vier dagen een box office van 451.185 euro op te halen. Inclusief de preview-voorstellingen kwam de totale omzet op 506.829.  Opvallend hier is wel dat de omzet van Kingdom of the Planet of the Apes en Furiso elkaar niet veel ontlopen. De voormalige nummer een was in zijn derde speelweek goed voor een recette van 442.180 euro. Hierdoor kwam de complete box office op 2.745.17 miljoen euro. De top drie werd gecomplementeerd door een andere nieuwe binnenkomer. De actiefilm Hit Man wist in zijn eerste week 288.972 euro op te halen. Met de previews meegerekend bedroeg de box office 339.407 euro.

Naast Furiosa: a Mad Max Saga en Hit Man, zag de NVPI Film Bpx Office Top 30: Weekend Edition nog vier andere nieuwe films in premiere gaan. The End We Start From debuteerde op de 16de plaats, gevolgd door I Am a River, the River is Me (17), ROH 23/24: Carmen (25) en de herintreder Vos en Haas Redden het Bos (28). De langst genoteerde film in deze chart was Dune: Part Two. Het sciencefiction-epos ging 13 weken in première en is nog steeds de meestverdienende film in de chart. De teller staat op 10.362.245 miljoen euro.

Eind deze week staan onder andere de nieuwe films Winnie the Pooh Blood and Honey 2, Ezra, Maria Montessori en Haiku!! the Dumpster Battle gepland. Waarna de branche zich opmaakt voor de eerste zomermaand. In juni gaat het in potentie nog drukker worden in de Nederlandse bioscopen. Zo zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het Europese Kampioenschap live op het grote scherm te bekijken. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van nieuwe films. Zo gaan onder andere Bad Boys: Ride or Die, The Marsh King’s Daughter, Bijt, The Royal Hotel, Boneyard, The Movie Teller, de Mooiste Dag, Treasure, Boy Kills World, Showing Up en A Quiet Place: Day One in premiere.