Home » Maureen Koster naar vierde plek 5000 meter, 4×400 mixed estafetteteam naar brons

Maureen Koster naar vierde plek 5000 meter, 4×400 mixed estafetteteam naar brons

Met de wisselvallige prestaties van de eerste ochtend van dit Europees Kampioenschap in Rome nog op het netvlies maken we ons op voor het tweede gedeelte van de dag. De bloedhitte is inmiddels afgenomen van 35 naar 23 graden waardoor de atleten betere omstandigheden ervaren. Een moeizame race voor het 4×400 team, maar pakken het brons! Maureen Koster knokkend naar vierde plek in dik persoonlijk record: 14:44,46.

Maureen Koster knokkend naar vierde plek op 5000 meter

Voorafgaand aan de race spreken we haar over de warme temperaturen: ‘Inmiddels ben ik gewend aan warmte en zal ik er tijdens mijn race geen last van hebben. Gelukkig loop ik ook pas om 22:40, dat scheelt.’ Een tactische race of een harde race is haar om het even: ‘Ik denk dat ik me in elk scenario goed kan weren. Voor mij is het vooral belangrijk om rustig te blijven en goed te anticiperen,’ aldus Koster. Noorse Grovdal pakt vanaf de start de leiding. Koster hangt tot 3000 meter op de vijfde plek, maar schuift op naar plek drie. Bij ingaan van de laatste ronde lopen Grovdal en Balocletti weg van Koster. Koster houdt de derde plek vast tot één meter voor de finish maar wordt geklopt door de Spaanse Garcia. Ondanks haar vierde plek en persoonlijk record een verslagen Koster na de finish: ‘het brons is uit mijn handen geglipt.’

4×400 mixed estafetteteam naar moeizaam brons

Het verwachtte kwartet staat vanavond aan de start van de altijd spannende 4×400 mixed estafette. De twee snelste dames, Femke Bol en Lieke Klaver, en heren, Isaya Klein Ikking en Liemarvin Bonevacia. Liemarvin mag de spits afbijten en loopt zich in een sterk veld naar de vijfde plek. In gevecht tussen Klaver en Ierse Adeleke loopt Klaver naar de tweede plek, maar wisselt als vierde. Klein Ikkink behoudt zijn vierde plek en wisselt op Bol. Met een botsing op Italië kort na de wissel en een gat van 20 meter voor zich vecht Bol zich, met 0,04 seconden van Italië, naar de derde plek voor Nederland.
Jessica Schilder en Jorinde van Klinken pakken goud en zilver

Jessica Schilder verdedigt haar Europese titel en pakt opnieuw het goud in een stoot van 18,77 meter. Haar grootste concurrent vanavond was Nederlandse Jordinde Klinken die zich met een afstand an 18,67 naar het zilver stoot. ‘Mensen hebben geen idee hoe fenomenaal dit is’, zeggen de dames trots tegen de NOS.

Debutant Shaquille Emanuelson eindigt elfde van Europa bij het discuswerpen met een worp van 61,96 meter.

Sofie Dokter op plek vier na eerste dag zevenkamp

Met een tevreden gevoel over het verloop van de eerste twee onderdelen start Dokter haar middagprogramma. Met een vierde plek op het kogelstoten (13,71 meter) en sterke 200 meter in 23,72 seconden knokt Dokter zich naar een vierde plek. Met 3772 punten staat ze op 143 achterstand op de nummer drie, Franse Auriana Lazraq-Khlass. ‘Ik lig op koers voor morgen’, zegt een tevreden Dokter na dag 1. Huidig wereldkampioen Katarina Johnson-Thompson verschijnt niet aan de start van de 200 meter. Ze stapt uit de zevenkamp naar aanleiding van een kleine blessure.