Home » Mediamuseum – Beeld en Geluid in Hilversum, Noord-Holland + 8 reviews

Mediamuseum – Beeld en Geluid in Hilversum, Noord-Holland + 8 reviews

De media staat niet stil, maar gaat 24/7 door! Zie hoe de stroom van mediabeelden het archief van Beeld en Geluid in- en uitstromen in de Mediareactor en word er zelf onderdeel van in het Mediamuseum. In dit museum ontdekken bezoekers in vijf verschillende zones wat de media met je doet. En misschien wel belangrijker: welke invloed je zelf hebt! Ondertussen past het museum zich tijdens je bezoek aan aan jou. Voor je naar binnen gaat, maak je via de museumapp een eigen mediaprofiel. Zo wordt je bezoekje aan het Mediamuseum van Beeld & Geluid een hele persoonlijke ervaring.

 Bezoek www.beeldengeluid.nl


Interactieve zones


In elk van de vijf zones ga je aan de slag met leuke én leerzame activiteiten. Zo maak je in de zone ‘Informeren’ een nieuwsreportage voor het journaal en test je of je fake news kunt herkennen. In de zaal waar het draait om ‘Verkopen’ leer alles over (sluik)reclame. En in de zone ‘Vertellen’ regisseer je je eigen speelfilm. En dan zijn er ook nog de games. Kom erachter wat er komt kijken bij het maken én bij het spelen van je favoriete spel. Maar met de komst van sociale media wordt ook ‘Delen’ eens steeds belangrijker onderdeel van het medialandschap. Vind jij dat je online alles zomaar mag zeggen?


De toekomst en iconische kostuums


De mediawereld dendert constant door. Op de vijfde verdieping werp je daarom alvast een blik in de toekomst. Speel een 3D-game, zie hoe echt een deep fake kan zijn en stap in een holografische wereld. Pak de trap naar de zevende verdieping, waar het mediamuseum zijn bijzondere pareltjes toont. Kleding die we allemaal kennen van tv, maar die je nog nooit in het echt hebt gezien. Spot de Songfestivaljurk van Nikkie de Jager, de pakken van Jacobse & Van Es en de catsuit van Jerney Kaagman!


Beeld & Geluid


Een schat aan televisiebeelden en radioshows van vroeger ligt opgeborgen bij Beeld & Geluid in Hilversum. In dit grote archief vind je alles wat met media te maken heeft. Schuif aan bij de verschillende museumprogramma’s of ga mee met een rondleiding door het bijzondere gebouw.

Mediamuseum in Hilversum leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.beeldengeluid.nl