Home » Na Quinten Post vinden ook Jesse Edwards, Tristan Enaruna en Malevy Leons een voorlopig thuis in de NBA

Na Quinten Post vinden ook Jesse Edwards, Tristan Enaruna en Malevy Leons een voorlopig thuis in de NBA

Na Quinten Post vinden ook Jesse Edwards, Tristan Enaruna en Malevy Leons een voorlopig thuis in de NBA

De realiteit is dat teams in dat deel van de off season véél gasten tekenen. Niet iedereen van hen gaat in de herfst daadwerkelijk meespelen in de regular season. De komende zomer is daarom een enorme try out voor alle Nederlanders, die zullen moeten bewijzen een meerwaarde te zijn voor hun nieuwe teams.

Jesse Edwards – Minnesota Timberwolves

(visual via West Virginia Mountaineers)

Slechts minuten na de draft maakte ESPN al bekend dat Jesse bij de Minnesota Timberwolves ging tekenen. Via een ‘two way contract’ krijgt hij de kans zichzelf in het team te spelen. Leuk detail: toen basketball.nl Jesse vroeg wie hij het liefst op een poster zou zetten, antwoordde hij ‘Rudy Gobert’. Edwards is nu back up voor de Fransman, dus kan hij het in elke training proberen…

Tristan Enaruna – Boston Celtics

(Visual via Cleveland State Basketball)

Ook Tristan had niet lang nodig om een club te vinden die geïnteresseerd is in zijn diensten. En is het niemand minder dan kersverse kampioen Boston Celtics!

Experts roemen Enaruna als een wing die overal vandaan kan scoren – een veelzijdige aanvaller die een toevoeging kan zijn aan elk team. Het lijkt erop dat Tristan zichzelf via de G-League de NBA in zal moeten knokken, maar de eerste stap is gezet.

Malevy Leons – Oklahoma City Thunder

Malevy was misschien wel de grootste ‘long shot’ om de NBA te halen. Maar de Thunder willen wel eens van dichtbij zien hoe lang, atletisch en intuïtief Leons is.

Scouts zeggen dat hij zich zomaar kan ontwikkelen tot een veelzijdige verdediger die ook nog eens een bucket kan pakken. Met al die sterren rondom hem in OKC gaat het hem ongetwijfeld lukken, al zal ook Malevy zich, mogelijk via de G-League, eerst moeten bewijzen.