Home » NBA | Quinten Post via draft naar Warriors, nog drie Nederlanders op drempel NBA – Eurosport

NBA | Quinten Post via draft naar Warriors, nog drie Nederlanders op drempel NBA – Eurosport

NBA | Quinten Post via draft naar Warriors, nog drie Nederlanders op drempel NBA – Eurosport

De 24-jarige Nederlander doorliep de jeugdopleiding van Apollo Amsterdam waarna hij in 2019 collegebasketbal ging spelen in de Verenigde Staten. De 2.13 meter lange center kwam twee jaar uit voor Mississippi State, waarna hij zich de afgelopen drie jaar ontwikkelde tot de sterspeler van Boston College.

Bij de Warriors treft hij sterspelers Stephen Curry en Klay Thompson. De ploeg was de laatste negen jaar bijzonder succesvol met maar liefst vier titels. Het afgelopen seizoen verliep teleurstellend met een tiende plek in de Western Conference en een vroege uitschakeling in het Play-In Tournament.

Nog drie Nederlanders

Mogelijk komen volgend seizoen nog drie Nederlanders in actie in de NBA. Na de draft dwongen ook Jesse Edwards (Minnesota Timberwolves), Tristan Enaruna (Boston Celtics) en Malevy Leons (Oklahamo City Thunder) een contract af bij NBA-clubs. Vermoedelijk moeten zij zich eerst bewijzen via de Summer League of een niveautje lager via de G-League om straks ook daadwerkelijk in het ‘regular season’ speelminuten te krijgen.

Dan Gadzuric en Francisco Elson waren in 2012 de laatste Nederlanders die in de NBA speelden. Norel kwam (als laatste pick) mede door blessures niet tot speelminuten.

De zoon van

Een opvallende pick in de NBA-draft was die van Bronny James. LA Lakers pikte de zoon van LeBron als 55ste op. Hierdoor krijgt de 39-jarige vedette komend seizoen de kans om samen met zijn zoon te spelen, zijn diepgekoesterde wens.

Een dag eerder was de negentienjarige Zaccharie Risacher de eerste pick tijdens de eerste ronde van de NBA-draft. De Atlanta Hawks nemen de Fransman op in hun selectie. Ook vorig jaar ging deze eer naar een Fransman. De San Antonio Spurs kozen voor Victor Wembanyama.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!