Home » Nederland in de problemen bij eventuele strafschoppenserie: Pickford schrijft bidon vol met penaltyinformatie

Nederland in de problemen bij eventuele strafschoppenserie: Pickford schrijft bidon vol met penaltyinformatie

Nederland in de problemen bij eventuele strafschoppenserie: Pickford schrijft bidon vol met penaltyinformatie

Als de halve finale op het EK tussen Engeland en Nederland uitdraait op penalty’s, lijkt het erop dat de doelman van de Engelsen, Jordan Pickford, de penalty’s van alle Oranje-internationals goed heeft bestudeerd. In de kwartfinale tegen Zwitserland werd Pickford gespot met een bidon waarop hij volledige penaltyinformatie had geschreven over zijn tegenstanders.

Op de bidon stond bijvoorbeeld dat Pickford naar zijn linkerhoek moest duiken bij een strafschop van Akanji. De keeper van Everton volgde dit advies op en keerde daarmee de inzet. Bij Fabian Schär stond geschreven: ‘Doe alsof je naar rechts gaat, duik dan naar links.’ Pickford deed echter precies het tegenovergestelde, waardoor Schär uiteindelijk in de linkerhoek van de doelman schoot.

Pickford deed er alles aan om de Zwitserse spelers tijdens de strafschoppenserie te misleiden. Zo wachtte hij bijvoorbeeld erg lang voordat hij zich correct opstelde bij elke strafschop. ‘De scheidsrechter stond me niet toe mijn gebruikelijke procedure te volgen, dus moest ik me aanpassen,’ reageerde Pickford na afloop. ‘Alleen bij de eerste penalty kon ik mijn ritueel uitvoeren. Gelukkig stopte ik die.’

Nederland verloor veel strafschoppenseries

Nederland en Engeland staan woensdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar in Dortmund. Als de wedstrijd na 120 minuten nog steeds niet beslist is, volgt er een penaltyreeks. Het Nederlands elftal heeft slechts twee van zijn acht strafschoppenseries weten te winnen op eindtoernooien.

Jordan Pickford’s multipurpose water bottle 👀