Home » Nederland kansloos uitgeschakeld op World Cup of Darts: ‘Ze zijn niet zo goed met z’n tweeën’

Nederland kansloos uitgeschakeld op World Cup of Darts: ‘Ze zijn niet zo goed met z’n tweeën’

Nederland kansloos uitgeschakeld op World Cup of Darts: ‘Ze zijn niet zo goed met z’n tweeën’

Nederland heeft opnieuw niet de World Cup of Darts gewonnen. Michael van Gerwen en Danny Noppert zijn zaterdagavond kansloos uitgeschakeld in de achtste finales in Frankfurt. Het Nederlandse duo verloor met 8-2 van het Belgische koppel Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh.

Het gemiddelde van de Nederlanders lag wel hoger (100,96 tegenover 97,31), maar de Belgen maakten vooral het verschil bij de finishes. Huybrechts en Van den Bergh gaan daardoor door naar de kwartfinales, waarin ze tegen Italië spelen. België heeft nog nooit de World Cup of Darts gewonnen. Het toernooi werd dertien keer eerder gehouden en Wales is de titelverdediger.

‘Ze straffen alles af’, opent Van Gerwen tegenover Viaplay. ‘Er zijn ook veel legs waarin we zelf onze dubbels missen. En ze gooien vier fantastische finishes uit terwijl wij een goede eigen leg gooien. Dat doet zeer. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Zo goed zijn ze eigenlijk niet met zijn tweeën.’

‘We liepen achter de feiten aan’, vult Noppert aan. ‘Het zat er vanavond niet in.’ Al is Van Gerwen het daar absoluut niet mee eens. ‘Het zat er wél in. Het gaat niet alleen om de dubbels. Een beetje geluk aan hun zijde. Een beetje pech bij ons. Dan krijg je zo’n wedstrijd. Dan kost het veel moeite.’

Nederland won al drie keer eerder het WK

Zes jaar geleden won Nederland voor het laatst de titel op de World Cup of Darts, waarbij landen in duo’s strijden. Destijds deden Van Gerwen en Raymond van Barneveld mee. De afgelopen jaren ontbrak Van Gerwen. Hij won het toernooi ook in 2014 en 2017 met Van Barneveld als teamgenoot. De eerste editie van de World Cup of Darts in 2010 werd gewonnen door Van Barneveld en Co Stompé.

Engeland, vertegenwoordigd door Michael Smith en Luke Humphries, is favoriet voor de titel. Luke Littler maakt geen deel uit van het Engelse team en doet niet mee. De finale wordt zondagavond gespeeld.