Home » Nederland trapt het EK voetbal af tegen Polen

Nederland trapt het EK voetbal af tegen Polen

Nederland trapt het EK voetbal af tegen Polen

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal is gelijk belangrijk. Tegen het Polen van sterspeler Robert Lewandowski is een goed resultaat noodzakelijk om niet te veel druk op het tweede duel met de Fransen te krijgen.

Met Frankrijk, Oostenrijk en Polen als groepsgenoten heeft Nederland het niet bepaald getroffen bij de loting. De eerste wedstrijd is dan ook meteen belangrijk om de toon voor de rest van het toernooi te zetten. Dat moet dan gaan gebeuren tegen Polen. Met het tweede duel tegen Frankrijk in het achterhoofd is een goed resultaat erg belangrijk. Lukt dat niet, dan staat gelijk de druk vol op de wedstrijd met de Fransen.


Lees hier alles over

EK Voetbal: Polen – Nederland

In Hamburg is het vooral de taak om de Poolse sterspeler Robert Lewandowski aan banden te leggen. Met verdedigers als Nathan Aké, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt moet dat lukken. Zelf doelpunten maken moet geen probleem zijn. Met onder meer Memphis Depay, Cody Gakpo en Xavi Simons bezit bondscoach Ronald Koeman over genoeg goede aanvallers.

Wanneer is EK Voetbal: Polen – Nederland op televisie te zien?

EK Voetbal: Polen – Nederland is op zondag 16 juni om 15:00 uur te zien op NPO1.