Home » Nederlander Edwards klaar voor NBA: “Moment om stap te maken dichtbij”

Nederlander Edwards klaar voor NBA: “Moment om stap te maken dichtbij”

Jesse Edwards is de eerste Nederlander die sinds 2012 de NBA kan bereiken. Nu speelt de geboren Amsterdammer nog college basketbal bij West Virginia Mountaineers, maar vanaf volgend seizoen hoopt hij uit te komen op het hoogste basketbalniveau van de wereld.

“Sinds ik hier speel heb ik al vaker scouts gezien tijdens mijn wedstrijden. Het moment om de stap te maken is nu heel dichtbij.” Het worden spannende weken voor de basketballer. Tijdens de NBA Draft stellen verschillende basketballers uit de wereld zich kandidaat om gekozen te worden door een ploeg uit de NBA. Jaarlijks worden zestig spelers naar de competitie gehaald.

“Het circus rondom de draft gaat bijna beginnen en ik heb er heel veel zin in. Ik denk er vaak over na, maar ik wil nu ook wel graag weten hoe het allemaal in het echt gaat verlopen”, aldus Edwards.

Henk Norel is de laatste Nederlander die via de draft naar de NBA is doorgestroomd. Norel is voor Edwards de uitgelezen persoon die hem advies kan geven. “Ik heb al een keer met hem gebeld en hij kwam met goede tips. We bespraken bijvoorbeeld zijn ervaring met de draft. Het is echt een jongensdroom dat mijn naam wordt omgeroepen tijdens de selectie.”