Home » Nederlands crypto project gaat bijna lanceren, investeerders massaal geinteresseerd

Nederlands crypto project gaat bijna lanceren, investeerders massaal geinteresseerd

Het Nederlandse crypto bedrijf DUCATA bouwt al vijf jaar aan een baanbrekend protocol voor een nieuwe generatie stablecoin, genaamd DUCA. DUCA biedt een stabiel alternatief voor fiatvaluta’s met een volledig autonome, on-chain en gedecentraliseerde valuta die koopkracht behoudt en rendement biedt aan zijn houders. Het protocol bevindt zich in de laatste testfase en is bijna klaar voor lancering. Ter voorbereiding hiervan is inmiddels de pre-sale gestart.

DUCA stablecoin

Vijf jaar geleden kwam het ambitieuze project DUCATA tot leven met een duidelijke missie: de verdeling van welvaart eerlijker maken en armoede bestrijden. Het uitgangspunt was dat het huidige financiële systeem niet voor iedereen werkt, en dat een nieuw, rechtvaardiger financieel systeem noodzakelijk is, inclusief een geheel nieuwe, betrouwbare munteenheid: DUCA.

Middels een algoritmische berekening, wordt de waarde van DUCA maandelijks automatisch aangepast op basis van FOREX-gegevens van de sterkste internationale valuta. Door dit innovatieve stuk algoritme is er geen directe koppeling met het bestaande FIAT systeem. Omdat dit algoritme  zich automatisch aanpast aan valuta gemiddelden en daar een groeipercentage van afleid, beschermt het DUCA tegen onder andere inflatie. DUCA is hierdoor een Stable Value Asset, een ‘asset’ die zijn waarde behoudt. DUCA biedt daar bovenop zelfs een passief inkomen, doordat het yield (rente) genereert  zonder dat je je fondsen hoeft te vergrendelen of te staken.

Met een algoritme en stabilisatie mechanismen, die de afgelopen jaren zijn ontworpen, gebouwd en geaudit en zich nu in de laatste testfase bevinden, wordt een stabiele waarde van DUCA gegarandeerd. DUCA maakt gebruik van een systeem van overcollateralisatie waarbij meer onderpand wordt gehouden dan de uitgegeven waarde van de stablecoin. De zogeheten stability pool in combinatie met de incentive structuur van het protocol, zorgt ervoor dat de marktwaarde van DUCA, te allen tijde gelijk zal staan aan de waarde vanuit het protocol.

Het protocol is een unieke drievoudige-token economie met meerdere lagen. Naast DUCA werkt DUCATA met DCM, een stabiliteitstoken die als onderpand dient voor DUCA, en LPD, tokens die worden uitgegeven aan gebruikers die liquiditeit verschaffen in DCM.

In tegenstelling tot veel andere stablecoins, zoals de bekende giganten USDT en USDC, is DUCA volledig decentraal. Het kan niet gecensureerd worden en je hoeft je niet zorgen te maken dat een centrale partij achter de schermen het project de afgrond in helpt.

DUCA pre-sale is gestart

Al geruime tijd staat de lancering van het Nederlandse project gepland voor het huidige kwartaal. De pre-sale is inmiddels gestart. Deze fase biedt de mogelijkheid om de eerder genoemde DCM tokens te kopen met een ‘korting’ van 46 procent, waarbij de korting bij elke fase afneemt. Deze korting wordt kleiner wanneer de lancering dichterbij komt. Des te langer je wacht, des te meer je in de buidel zal tasten om deel te nemen aan dit indrukwekkende crypto-project.

Ga naar Ducata


Post Views: 20.289