Home » Nederlands Kampioen!

Nederlands Kampioen!

Nederlands Kampioen!


SportVARSSEVELD – De in Varsseveld gevestigde Top Turnacademie Achterhoek (TTA) heeft afgelopen weekend indruk gemaakt tijdens het NK Turnen in Ahoy. Dit was tevens de eerste Olympische kwalificatiewedstrijd voor de Spelen in Parijs, die eind juli plaatsvinden. 

Naomi Visser schitterde met haar oefeningen op de brug en balk en dit leverde een welverdiende tweede plaats op in het allround klassement. Lieke Wevers kende een moeilijke start op de vloer door een dure fout, maar toonde haar veerkracht door de rest van de wedstrijd op indrukwekkende wijze uit te turnen. Ze sloot af met een overtuigende balkoefening, wat haar uiteindelijk de derde plaats in het allround klassement opleverde. Op zondag nam Lieke revanche tijdens de toestelfinales op de vloer, waar ze de hoogste score behaalde en liet zien dat ze ook daar een geduchte concurrent is.

Sanne Wevers, die meedeed op twee toestellen, liet ook haar doorzettingsvermogen zien tijdens haar brugoefening. Ondanks de uitdagingen, wist ze haar oefening succesvol af te ronden. Ze sloot de wedstrijd af met een top balkoefening en werd op zondag Nederlands Kampioen. 

“Wij zijn enorm trots op Sanne, Lieke en Naomi,” zegt Willemijn van der Borg. “Hun prestaties tijdens het NK Turnen en de eerste Olympische kwalificatiewedstrijd zijn een bewijs van hun harde werk en toewijding.”

De tweede Olympische kwalificatiewedstrijd vindt plaats op 6 juli in Gent, België. Fans en supporters worden aangemoedigd om onze turnsters te blijven steunen in hun weg naar de Olympische Spelen.