Home » Next Generation vn Top Fit Hoogeveen behaalde het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance tijdens een zinderende finale dag in Sneek

Next Generation vn Top Fit Hoogeveen behaalde het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance tijdens een zinderende finale dag in Sneek

Eindelijk was het zover, het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Sneek op zaterdag 1 juni. Vier selectie teams van Top Fit Hoogeveen hadden zich hiervoor geplaatst door middel van voorrondes. In deze voorrondes hadden de teams Shake It Up, Beat Girls, Next Generation en Toxic Energy voldoende punten gescoord. Tegen de driehonderd teams in verschillende leeftijdscategorieën hadden deelgenomen tijdens de voorrondes. Het feit dat ze in de finale stonden was al een mooie prestatie.

Het jongste selectieteam Shake It Up was als eerste aan de beurt. Dit team kwam uit in de leeftijdscategorie 9-10 jaar. Veel dansers vonden het best spannend, maar hadden er ook ontzettend veel zin in en dit zag je ook terug in hun performance. Shake It Up scoorde hoog op: “de choreografie blijft boeien’ en ‘gebruik posities’ en ‘uitvoering van de posities’ en ‘uitvoering van wisselingen’. Uiteindelijk eindigde Shake It Up op de derde plaats.

Beat Girls kwam uit in de categorie 11-12 jaar. Maar Beat Girls was ook gepromoveerd tijdens een voorronde. Dat betekende dat ze de rest van de wedstrijden op een hoger niveau (gevorderden) moesten dansen en dat was best pittig. De tijd tot aan de finale was net te kort om de aangepaste choreografie voor dat hogere niveau te perfectioneren. Maar wat hebben deze dansers een inzet getoond met een mooie tiende plaats als resultaat.

Next Generation kampioen Streetdance

De dansers van Next Generation hebben een top prestatie geleverd in de categorie 13-15 jaar. De afgelopen weken hadden de dansers hard gewerkt aan de puntjes op de i. Iedereen had dit goed opgepakt en dat wierp nu de vruchten af. Het was spannend om op de uitslag te wachten. De dames mochten de eerste prijs in ontvangst nemen en de titel Noord Nederlands Kampioen Streetdance 13-15 jaar.

Toxic Energy kwam uit in een gevorderde categorie 16-18 jaar. Helaas meldde een danser zich op de dag zelf ziek en moest Toxic Energy noodgedwongen met een danser minder de choreografie dansen. Er was natuurlijk geen tijd meer om de posities aan te passen, dus danste Toxic Energy met een ‘leeg’ plekje. Maar wat hebben de dansers super strak gedanst en wat een uitstraling, waarmee een verdiende derde plek in de gevorderde categorie de beloning voor het harde werken was.

Coaches in het zonnetje

Voor de finale had de trainer/coach Angelique Sabandar een aantal wijzigingen aangebracht aan de choreografie van elk team. „De dansers hebben onwijs hard geoefend op deze wijzigingen en wat een inzet hebben ze getoond”, geeft Angelique trots aan. Wat ook zo mooi was aan deze finale is dat de organisatie van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance hieraan een thema had gekoppeld: A COACH HAS A HEART FOR EVERY DANCER!!! Iedere danser is uniek en heeft de aandacht en medeleven van jullie nodig. Jullie betekenen veel in de ontwikkeling van een danser, jullie zijn een voorbeeld en een inspiratie. Als trainer/coach is het heel fijn om deze waardering te ontvangen. Met deze finale is er een einde gekomen aan het NNKS, maar de selectie groepen hebben aanstaande zaterdag nog een wedstrijd in attractiepark Slagharen van de UDO. Op 16 juni treden de groepen op bij Walk&Dance to fight Cancer bij Paviljoen Nijstad. Op 29 juni nog een optreden in de Hoofdstraat tijdens de dag van Kunst en Cultuur en tot slot op 13 juli hebben we onze eigen eindvoorstelling de Coole Kids Dag in theater de Tamboer.