Home » Nine Ensink Nederlands juniorenkampioen klootschieten

Nine Ensink Nederlands juniorenkampioen klootschieten

Nine Ensink Nederlands juniorenkampioen klootschieten


SportNine Ensink Nederlands juniorenkampioen klootschieten

RUURLO/GROENLO – De Nederlandse kampioenschappen klootschieten voor junioren vonden afgelopen zondag plaats in het Twentse Noord Deurningen. De klootschietverenigingen KV Zwolle uit Groenlo en ’t Broek uit Ruurlo hebben afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd met de jongste jeugd en dat werd afgelopen zondag beloond met een allround titel bij de meisjes tot en met negen jaar (2015).

In een categorie gedomineerd door de jongste lichting van KV ’t Broek en KV Zwolle was het een strijd tussen Tessa Grotenhuis, Kato ten Barge, Fenne ten Barge, Romee Hendriks, Lauren Hendriks en Nine Ensink. Laatstgenoemde had de zenuwen het beste onder controle, gooide een persoonlijk record op veld (220 meter), zetten (16 meter) en won daarmee haar eerste Nederlandse titel. Ook in andere leeftijdscategorieën was de jeugd uit de regio vertegenwoordigd. Zo gooide onder meer Jip Ensink verdienstelijk mee bij de jongens tot en met negen jaar(2015) en deed Isa Ensink ervaring op bij de meisjes tot en met twaalf jaar (2012).
Al met al zijn KV ’t Broek en KV Zwolle heel tevreden met de ontwikkeling en enthousiasme van de jongste schutters. Zondag 30 juni houdt KV Zwolle weer haar jaarlijkse Open Huis. Een gezellige middag met klootschietactiviteiten voor jong en oud. Wie zelf of zijn of haar kind kennis wil laten maken met de klootschietsport kan zich aanmelden via info@kvzwolle.nl.