Home » Nine Ensink Nederlands Kampioen klootschieten junioren

Nine Ensink Nederlands Kampioen klootschieten junioren


SportZWOLLE – Afgelopen zondag werden de Nederlands Kampioenschappen klootschieten voor junioren gehouden in het Twentse Noord Deurningen. De klootschietverenigingen KV Zwolle en ’t Broek uit Ruurlo hebben afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd met de jongste jeugd, en dat werd afgelopen zondag beloond met een allround titel bij de meisjes t/m 9 jaar (2015). 

In een categorie gedomineerd door de jongste lichting van KV ’t Broek en KV Zwolle was het een strijd tussen Tessa Grotenhuis, Kato ten Barge, Fenne ten Barge, Romee Hendriks, Lauren Hendriks en Nine Ensink. Laatste genoemde had de zenuwen het beste onder controle, gooide een persoonlijk record op veld (220m) en zetten (16m) en won daarmee haar eerste Nederlandse titel. Ook in andere leeftijdscategorieën was de jeugd uit de regio vertegenwoordigd. Zo gooide onder meer Jip Ensink verdienstelijk mee bij de jongens t/m 9 jaar (2015) en deed Isa Ensink ervaring op bij de meisjes t/m 12 jaar (2012). 

Al met al zijn KV ’t Broek en KV Zwolle heel tevreden met de ontwikkeling en enthousiasme van de jongste schutters. Aanstaande 30 juni houdt KV Zwolle weer haar jaarlijkse Open Huis. Een gezellige middag met klootschietactiviteiten voor jong en oud. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@kvzwolle.nl.