Home » Oranje-plaaggeest Sinner gaat door met winnen en treft Medvedev in halve finale Miami

Oranje-plaaggeest Sinner gaat door met winnen en treft Medvedev in halve finale Miami

NOS SportAangepast

Oranje-plaaggeest Sinner gaat door met winnen en treft Medvedev in halve finale Miami

Jannik Sinner heeft de halve finales van het mastertoernooi in Miami bereikt. De nummer drie van de wereld, die dit jaar de Australian Open en het ABN Amro Open won, was met 6-4, 6-2 te sterk voor Tomas Machac.

Het is de derde keer dat de Italiaan doordringt tot de halve finales in Miami, waar hij in 2021 en 2023 de finale verloor

Sinner maakt ook dit toernooi weer indruk. Hij verloor tot nu toe maar één set en dat was tegen Tallon Griekspoor.

Plaaggeest voor Nederlandse tennissers

Sinner is een ware plaaggeest voor Nederland. Hij won in Miami van Griekspoor, net als in de halve finale in Rotterdam. Ook Van de Zandschulp versloeg hij dit jaar al twee keer: bij de Australian Open en in Rotterdam.

Tot overmaat van ramp lootte het Nederlands Davis Cup-team vorige week een groep met daarin ook titelhouder Italië en dat betekent dat Sinner opnieuw aan de andere kant van het net zal opduiken.

In de eerste set begon Sinner niet goed tegen Machac. Hij kwam zelfs een break achter tegen de Tsjech. Daarna kantelde het duel en de Italiaan eindigde met het winnen van vijf games op rij. In de halve finales treft hij Daniil Medvedev, die in twee sets te sterk was voor Nicolás Jarry (6-2, 7-6).

Aleksandrova stunt bij vrouwen

Jekaterina Aleksandrova zorgde in Miami bij de vrouwen opnieuw voor een verrassing. De Russin klopte in de vorige ronde Iga Swiatek (1) en in de kwartfinale werd ook de Amerikaanse Jessica Pegula (5) aan de zegekar gebonden: 3-6, 6-4, 6-4.

Aleksandrova (14) vond in de tweede set pas haar ritme met dwingend spel vanaf de baseline. Ze domineerde, ook nadat ze in de derde set na een dubbele fout een voorsprong had verspeeld. Ze was goed voor 40 winners.

Pegula kwam nog niet tot de helft. De 29-jarige Aleksandrova drong voor de tweede keer door tot de laatste vier op een WTA-1000-toernooi. In 2022 in Madrid beleefde ze haar primeur.

Ook Collins door

Eerder bereikte ook Danielle Collins de halve finales. De Amerikaanse nummer 53 van de wereld won met 6-3, 6-2 van Caroline Garcia, de Franse nummer 27 van de wereld.

Aleksandrova verrassend naar halve finales in Miami, net als geplaagde Collins

De 30-jarige Collins is bezig aan haar laatste seizoen. De Amerikaanse kampt al jaren met de chronische ziektes reuma en endometriose, maar haalde desondanks de zevende plaats van de wereldranglijst en stond in 2022 in de finale van de Australian Open.

Collins maakt veel indruk in Miami. Ze heeft nu tien sets op rij gewonnen en stond daarin slechts negentien games af. Garcia werd in de eerste set op 4-3 gebroken en kon mede door schouderklachten in de tweede set geen vuist meer maken.