Home » Platenzaken pakken uit tijdens Record Store Day in Breda

Platenzaken pakken uit tijdens Record Store Day in Breda


Door: Hanneke Marcelis

CultuurBREDA – Op zaterdag 20 april vieren muziekliefhebbers wereldwijd Record Store Day, de feestdag van de onafhankelijke platenzaken. Onder andere Green Vinyl en Velvet Music doen mee met een veelzijdig programma met exclusief te verkrijgen platen en instore optredens van artiesten uit Nederland en België. 

Het is al de tiende keer dat Green Vinyl aan de Veilingkade meedoet aan Record Store Day. Van 9:00 uur tot 17:00 uur is de winkel de ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers, verzamelaars en muzikanten om gezamenlijk de cultuur van de onafhankelijke platenzaak te vieren. Bij Green Vinyl verschijnen op Record Store Day een aantal bijzondere releases in gelimiteerde oplage die alleen op 20 april zijn te bemachtigen. Denk hierbij aan niet eerder verschenen muziek, deluxe editions, unieke live registraties en langverwachte  heruitgaven van artiesten als Olivia Rodrigo, The Rolling Stones en Nas. 

Ook velvet Music in de Houtmarkt doet mee met Record Store Day.

Programma Green Vinyl

10:00 uur Spindle (André Kuijpers)
12:00 uur The Collectors (DJ set)
13:00 uur Sekushi (Be)
14:15 uur Saving Nico (Be)
15:30 uur VOZ

Programma Velvet Music

11:00 uur WHISPERING SONS
12:00 uur INDIAN ASKIN
13:30 uur The Garnals
15:00 uur BRUUT!
16:00 uur De Toegift
17:00 uur Zuster Zonnebloem

Over Record Store Day
Record Store Day (RSD) vindt plaats in meer dan 2.000 platenzaken, in 23 landen en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld. Op  deze jaarlijkse internationale feestdag vieren muziekliefhebbers, artiesten en  winkelpersoneel hun gezamenlijke liefde voor de onafhankelijke platenzaak. Met  exclusieve releases op vinyl en cd en met live optredens, signeersessies en meet &  greets in de platenzaken. Het evenement vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats in  Nederland, op zaterdag 20 april 2024.