Home » Priske leidt eerste open training Feyenoord en volgt filosofie Slot: ‘Wil hem bedanken’

Priske leidt eerste open training Feyenoord en volgt filosofie Slot: ‘Wil hem bedanken’

Priske leidt eerste open training Feyenoord en volgt filosofie Slot: ‘Wil hem bedanken’

NOS Voetbal

“Aangenaam allemaal.” Zo begon Brian Priske zijn eerste persconferentie als trainer van Feyenoord in vloeiend Nederlands. Toch bood hij zijn excuses aan dat hij de taal nog onvoldoende machtig is om alle vragen in het Nederlands te beantwoorden. “Maar ik kan het goed verstaan”, zegt de Deen, die optimistisch kijkt naar zijn eerste seizoen bij de Rotterdamse club.

Feyenoord-trainer Priske bedankt voorganger Slot tijdens eerste persconferentie

Priske stond woensdag voor het eerst op het veld tijdens een open training. Hij maakte kennis met supporters van het Legioen. De Deen noemt de aanhang van de club “heel belangrijk”. “Supporters zijn alles voor een club”, zegt de oud-trainer van Sparta Praag, die bij de Tsjechische club een warm afscheid kreeg en door de voordeur vertrok.

De Deense coach volgt op zijn beurt een trainer op die op handen gedragen wordt, namelijk succestrainer Arne Slot. Maar dat ziet Priske niet als een last. “Het geeft me een goed gevoel om Arne Slot op te volgen. Ik wil hem bedanken voor de fundamenten die hij heeft gelegd.”

De Deen is niet zozeer bezig met het feit dat hij Slot opvolgt, maar wel met de filosofie van zijn voorganger. “Onze filosofie is vergelijkbaar en past ook bij de club. De spelers moeten alles geven”, zegt Priske.

Eerste training Priske bij Feyenoord op regenachtig Varkenoord

Hij wil een team dat op hoge intensiteit kan spelen, dat naar voren gaat en veel doelpunten maakt. “En uiteraard veel wint”, voegt de coach er voor de zekerheid aan toe. “We willen ver van het doel spelen en hoog druk zetten.”

Wat deze filosofie aan het eind van het seizoen moet opleveren wil hij nog niet zeggen. “3 juli is te vroeg om al over doelen te praten”, zegt Priske.

Slot niet gebeld

De coach heeft zijn voorganger nog niet gebeld. “Ik heb van de club begrepen dat ik Arne Slot altijd mag bellen. Dat ga ik ook zeker doen, maar ik wil eerst een eigen indruk krijgen van de mensen binnen de club. Zoals van de spelers en de staf. “

Met welke spelers hij het dit seizoen moet doen, weet Priske nog niet. “Uiteraard willen we zoveel mogelijk spelers houden”, aldus de nieuwe trainer. Maar op namen ging Priske niet in.