Home » Roland Garros: live kijken op tv en online | Tennistoernooi 26 mei t/m 9 juni 2023

Roland Garros: live kijken op tv en online | Tennistoernooi 26 mei t/m 9 juni 2023

We hebben er heel wat maanden op moeten wachten, maar sinds dit weekend kunnen we eindelijk weer genieten van het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden in het tennis tijdens Roland Garros op tv en online kijken kunnen op 26 mei t/m 9 juni 2024. Aan het kampioenschap doen ontzettend veel professionele tennissers mee van over de hele wereld. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het Grand Slam-tennistoernooi ‘Roland Garros’ (op 26 mei t/m 9 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het Grand Slam-toernooi Roland Garros per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over Roland Garros 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. In de onderstaande tabel staat dus per dienst aangegeven waar je naar het tennistoernooi kunt kijken.

discovery+ ➡️ Ga meteen naar het tennistoernooi Roland Garros bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het tennis momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime Video Prime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met tenniswedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+ Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPN Via de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit tennistoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO Max Momenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtime Op deze streamingdienst is het helaas niet mogelijk om naar het tennistoernooi te kijken.
⛔️ Netflix Bij Netflix kun je dit Grand Slam-toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ Viaplay In het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn tenniswedstrijden er niet te zien.
⛔️ Videoland Sportuitzendingen uit de tenniswereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die tennis tijdens Roland Garros 2024 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het tennistoernooi Roland Garros in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke zinderende wedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over het Franse tenniskampioenschap

Je bent er vast mee bekend als je ooit naar tennis kijkt of het zelf speelt: het Franse tennistoernooi Roland Garros op gravel. Traditiegetrouw wordt dit elk jaar eind mei gehouden in het gelijknamige stadion. Naast miljoenen kijkers op tv trekt het kampioenschap duizenden toeschouwers van over de hele wereld. De tennismatches worden al meer dan 100 jaar lang op Franse grond gespeeld. Zo vond de eerste editie van het toernooi plaats in 1891. Professionele tennisspelers van over de hele wereld doen mee aan dit prestigieuze evenement. Tijdens het kampioenschap staan er verschillende wedstrijden op de planning. Zo is er het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel en een juniorentoernooi. Ook worden er wedstrijden door mannen- en vrouwen rolstoelenkel- en dubbelspel gespeeld.

Competitie Roland Garros / French Open
Sport Tennis
Datum Zondag 26 mei tot en met zondag 9 juni 2024
Locatie Frankrijk: het Stade Roland-Garros op 2 Av. Gordon Bennett in Parijs

Afbeelding ter illustratie