Home » Samsung en Nederlandse Basketball Bond sluiten partnership in aanloop…

Samsung en Nederlandse Basketball Bond sluiten partnership in aanloop…

“Samsung staat voor grensverleggende innovatie en vooruitgang,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences van Samsung Nederland. “Daarbij willen we onszelf als merk altijd uit blijven dagen. Basketball, en met name 3×3, is een innoverende sport en dat sluit goed aan bij ons streven naar nieuwe ontwikkelingen. Dit partnership weerspiegelt onze toewijding aan innovatie en technologie, en door de lange duur kunnen we ook echt impact maken. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de Nederlandse 3×3-basketballteams mogen ondersteunen in aantocht naar Parijs 2024.”

Het basketball is de snelst groeiende sport van Nederland en de elf medailles op EK’s en WK’s in de afgelopen twee jaar laten zien dat ook prestaties meegroeien. 3×3-basketball is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nummer één urban-teamsport in de wereld. De afwijkende regels van dit straatbasketball zorgen voor een spectaculair en innovatief spel. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij 3×3 basketball door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. Wedstrijden duren tien minuten of totdat een team 21 punten heeft behaald. In deze fast & furious Olympische sport draait alles om teamwork, flexibiliteit en snelle beslissingen kunnen nemen.

De Nederlandse 3×3-basketballteams hebben meerdere kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Terwijl de mannen minstens twee kansen hebben, mogen de vrouwen als Europees kampioen aan drie kwalificatietoernooien meedoen. Het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi staat gepland in april.

“Het is fantastisch dat de Nederlandse 3×3-basketballteams goede kansen maken om zich te plaatsen voor de Spelen,” zegt Gerben van Walt Meijer. “Zeker gezien onze heritage in de Olympische spelen – Samsung is al sinds 1988 verbonden met innovatie op het gebied van sport om de sporters naar een hoger niveau te tillen. We gaan een mooi traject in, waarbij we de teams zullen ondersteunen zowel in aanloop naar als tijdens de Spelen, mochten de Nederlanders zich als winnaars plaatsen. Want of we nou goud winnen of niet, het gaat om het proces, het gaat om het maximaliseren van de performance en het gaat om de sport!”

Maarten Hoffer, directeur Nederlandse Basketball Bond: “Onze sport groeit op alle mogelijke manieren. Dat een toonaangevend, innovatief merk als Samsung zich als partner aan onze sport bindt laat zien waar het Nederlandse basketball staat: daar zijn we trots op. Samsung heeft alle kennis en technologie in huis om te helpen basketball, en 3×3 basketball in het bijzonder, nog beter en populairder te maken in ons land. Wij hebben daar de spelers en faciliteiten voor en we kijken ernaar uit om hier samen met Samsung in op te trekken.”

In aanloop naar de Olympische spelen zijn op Instagram en TikTok alle avonturen van de ploegen te volgen. Alle content die op de pagina Road to Paris te volgen is, wordt bovendien in nauwe samenwerking met de spelers gemaakt. Ook de video waarin Samsung als partner welkom wordt geheten, kwam samen met de 3×3 spelers tot stand. Zelfs tot de voice-over aan toe: die is van sterspeler Worthy de Jong.