Home » Samuel uit Italië zoekt gastgezin – Vught

Samuel uit Italië zoekt gastgezin – Vught

Samuel uit Italië zoekt gastgezin – Vught

’Open je wereld: word gastgezin!’’ Travel Active | High School Holland, een organisatie voor culturele uitwisselingen, zegt daarmee dat je de wereld in huis kan halen door een buitenlandse uitwisselingsscholier een thuis te bieden in Nederland.

High School Holland
Het programma High School Holland biedt buitenlandse jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 de unieke kans om een periode van 3 tot 10 maanden naar Nederland te komen. Tijdens hun verblijf worden ze ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur. Ze worden in hun gastgezin opgenomen als extra gezinslid en worden leerling op een reguliere Nederlandstalige Havo of VWO. Binnen een maand of drie spreken ze prima Nederlands! Het gaat helemaal snel wanneer ze zich aansluiten bij de lokale voetbalclub of zwemvereniging of wanneer ze lid worden van het plaatselijke muziekkorps.

Begeleiding en school
Begeleiding krijgen de uitwisselingsscholieren en de gastgezinnen van een Local Coordinator in de regio die maandelijks een bezoek brengt aan de scholier, in het gastgezin en ook op school. De scholen voor Voortgezet Onderwijs hebben deze internationale leerlingen graag in de klas. Het draagt bij aan actuele thema’s als internationalisering en wereldburgerschap. De organisatie High School Holland brengt scholier, school en gastgezin bij elkaar en regelt alles rond deze culturele uitwisseling. Zij zoeken nog gastgezinnen om voor het komend schooljaar alle deelnemende scholieren een tijdelijk thuis in Nederland te kunnen bieden.

Anne Meijers, Program Director van het uitwisselingsprogramma High School Holland verwoordt het als volgt: ‘’Zonder gastvrije, warme gastgezinnen en zonder de begeleiding van onze betrokken Local Coordinators is een culturele uitwisseling als deze niet mogelijk. We zoeken dan ook naar enthousiaste gezinnen die met een internationale scholier de wereld in huis willen halen! Het is ons doel om alle jongeren, die bewust voor Nederland als High School bestemming hebben gekozen, komend schooljaar een plek te kunnen bieden. Ik heb er vertrouwen in dat het ook dit jaar lukt al onze uitwisselingsscholieren eind augustus te kunnen begroeten, daar hebben we nog wel wat hulp van gastgezinnen bij nodig.’’

Wie biedt Samuel een warm thuis in Sint Michielsgestelof omgeving?
Eind augustus begint het al; tientallen internationale scholieren komen naar Nederland toe om hun droom waar te maken. Zo ook internationale scholier Samuel uit Italië.

Samuel is een 16-jarige jongen uit Italië. Hij is avontuurlijk, communicatief, een doener en initiatiefrijk, en heeft hobby’s zoals politiek, debatteren, meteorologie, muziek en koken. “Ik weet dat Italië verschilt van Nederland en ik wil daarom de taal, het eten en de mentaliteit van de mensen leren kennen.”, schrijft hij in zijn profiel. Samuel kan niet wachten om zijn toekomstig gastgezin te kunnen ontmoeten en onvergetelijke ervaringen te mogen beleven in Nederland aankomend augustus. Meer weten over Samuel uit Italië? Leer hem beter kennen en bekijk zijn video en profiel op de website van High School Holland.

Ervaringen
Familie van der Locht-Jans is gastgezin geweest voor de Mexicaanse scholier Milton: ‘’Wat hebben wij goede herinneringen overgehouden aan de periode dat wij gastgezin waren voor Milton, een Mexicaanse student! We hebben hem vorig jaar bezocht tijdens zijn graduation op zijn Mexicaanse school. Over een paar weken stappen onze jongste twee zonen in het vliegtuig om Milton en zijn familie te bezoeken. Twee gezinnen, twee culturen, veel verschillen maar nog meer overeenkomsten zijn de basis voor een vriendschap voor het leven.’’

Bent u geschikt als gastgezin?
Gastgezinnen kunnen overal in Nederland wonen en zijn er in alle soorten en maten. In de ogen van High School Holland kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholieren. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang u maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Een gastgezin zorgt alleen voor de kost en inwoning van de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van de scholier zelf.

Geïnteresseerd of heeft u meer informatie nodig?
Neem dan contact op met Suzanne Metman (afdeling Communicatie) van het High School Holland team, te bereiken op 085 – 2224810 of stuur een mailtje naar [email protected]. Op https://highschoolholland.org/ kunt u kennismaken met onze uitwisselingsscholieren en meer informatie vinden over het worden van gastgezin.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.