Home » Spectaculaire 3×3 Street League in Noord gratis toegankelijk

Spectaculaire 3×3 Street League in Noord gratis toegankelijk

Teams kunnen gratis deelnemen in verschillende leeftijdscategorieën, van dames en heren senioren tot mix-teams onder 13 jaar. Spelers hoeven geen lid te zijn van een vereniging. Zo komen jong en oud van verschillende niveaus samen om de sport te spelen waarin Nederland zich vorige week voor de Olympische Spelen van Parijs wist te plaatsen. Spektakel en saamhorigheid zijn dus verzekerd! Er wordt behalve in Amsterdam Noord gespeeld op nog 35 locaties in Nederland. Het publiek kan in heel Nederland kennismaken met deze enerverende sport. Alle wedstrijden zijn uiteraard ook gratis te bezoeken.

FIBA 3×3 World Tour  

Vorig jaar namen ruim 250 teams deel aan de 3×3 Street League, dit jaar wordt een groter succes verwacht. Via de 3×3 Street League kunnen deelnemers in de 18+ categorie zich plaatsen voor de 3×3 PRO League en daarna voor de FIBA 3×3 World Tour Amsterdam. Er wordt gedurende vier weekeinden gespeeld op tal van publieke courts waaronder het court op het NDSM-plein 28 in Amsterdam. Het om de volgende data:  17 en 18 mei, 24 en 25 mei, 31 mei en1 juni en op 7 en 8 juni.  

Regiofinale

De beste teams uit elke categorie plaatsen zich eerst voor de regiofinale die in Amsterdam Noord gespeeld wordt op zaterdag 15 juni. Hier wordt gespeeld om mooie prijzen en de teams in de 18+ categorie hebben de kans zich te plaatsen voor de 3×3 PRO League die aansluitend op de 3×3 Street League plaatsvind.  

De 3×3 Street League is een initiatief van 3×3 Unites en wordt lokaal volledig georganiseerd door tot 3×3 Leader opgeleide jongeren.  

Inschrijven voor de 3×3 Street League kan via: www.3x3unitesplay.com